УВАГА! ОПИТУВАННЯ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ ТА МОЖЛИВОСТЕЙ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ | Новости Энергодара

Люди з інвалідністю мають особливі потреби. «Інвалідність» не є визначальною ознакою людини: якщо людина живе в інклюзивному і всебічно пристосованому середовищі, то порушення його/її здоров’я може не призводити до інвалідизації. Відтак, людям з інвалідністю необхідні додаткові послуги для покращення їх соціальної інтеграції.

Вкрай важливо збирати дані про кількість людей з інвалідністю та типи інвалідності. Це необхідно для того, щоб гуманітарні організації та організації з розвитку мали краще розуміння щодо кількісті людей з особливими потребами та природу їх потреб. Це в свою чергу допоможе гуманітарним організаціям забезпечити надання адресної та інклюзивної гуманітарної допомоги, що враховує потреби людей з інвалідністю,та допоможе організаціям з розвитку в плануванні довгострокових проектів, спрямованих на розбудову спроможності національних органів влади у забезпеченні потреб людей з інвалідністю. Крім того, збір даних про людей з інвалідністю дозволяє агенціям полегшити процес міжвідомчого перенаправлення для того, аби люди з інвалідністю могли отримати безпечний доступ до необхідних додаткових послуг.

В Україні офіційне посвідчення інвалідності, видане національними органами з соціального захисту, є головним джерелом інформації про інвалідність, яку збирають гуманітарні організації. Однак, такого критерію
недостатньо для оцінки поширеності інвалідності серед ВПО та людей, що постраждали від конфлікту. Короткий набір питань щодо інвалідності Вашингтонської Групи є найбільш адекватним інструментом для збору даних про поширеність інвалідності в гуманітарних контекстах і не повинен розглядатися як інструмент діагностики. Його метою є збір інформації про труднощі, з якими людина може зіткнутися при виконанні основних видів щоденної діяльності, і обмеження яких пов’язане з ризиком обмеження активності людини в непристосованому середовищі.

Даний вид опитування складається з 6 питань. Якщо опитуваний відповідає: ‘Так – великі труднощі’ або ‘Не можу робити це зовсім’ хоча б на одне питання з шести, то в рамках збору даних, таку людину слід розглядати як людину з інвалідністю.

Посилання на опитування 

Источник

Новости Украины