В аграрному університеті Полтави збирають макулатуру, яку перероблять: на що спрямують гроші

За інформацією: Суспільне Полтава.

Суспільне Полтава

У Полтавському аграрному університеті влаштували благодійний збір макулатури. Її віддадуть на переробку, а гроші, які отримають, спрямують на потреби українських військових. Про це Суспільному розповіла ініціаторка збору Марія Северін. За її словами, приносити, зокрема, зошити та картон можна до кінця вересня.

"Я принесла багато старих зошитів. Також я збираю макулатуру вдома – картонні упаковки від будь-чого. Я все сьогодні принесла", — говорить студентка Полтавського аграрного університету Анастасія Пащенко.

Студентка принесла макулатуру. Суспільне Полтава

Студентка Полтавського аграрного університету Анастасія Пащенко кладе до стосу макулатуру, яку зібрала власноруч. Її у закладі, де навчається дівчина, збирають від 26 вересня.

"У нас у групі повідомили про це. Я староста і я пішов здати макулатуру – зошити різні списані і папір використаний, який у мене був. Кілограми півтора-два", — говорить студент Полтавського аграрного університету Владислав Сидоренко.

Макулатуру збирають в університеті. Суспільне Полтава

Збір макулатури в університеті ініціювала голова студради факультету обліку та оподаткування Марія Северін.

"Зараз відбувається війна і дуже багато людей не розуміють цінність цього моменту, що ми можемо тут спокійно прокидатися. У мене є дуже багато друзів з Донецької, Луганської області, багато друзів, які втратили все, що мали. Тому я виступила з ініціативою влаштувати цей збір, аби допомогти людям хоча б якось", — каже голова студради факультету Полтавського аграрного університету Марія Северін.

Гроші від переробки макулатури передадуть на лікування солдат. Суспільне Полтава

Зібрану макулатуру відправлять на переробку, а гроші спрямують на допомогу військовим.

"Гроші підуть на лікування наших воїнів ЗСУ. Я побачила інформацію про збір в Instagram нашого університету і вирішила, що треба долучитись обов’язково", — каже студентка Полтавського аграрного університету Анастасія Пащенко.

"Наша молодь започаткувала цю ініціативу. Ми як адміністрація факультету її підтримали. Нашим завданням було знайти можливості для збирання, а саме, куди зносити цю допомогу. І залучилися до цієї допомоги не тільки студенти, а й викладачі факультету, допоміжні співробітники. У кого що є все ми зносимо у цей пункт, який розміщений у приміщенні нашого корпусу", — розповідає деканеса факультету Полтавського аграрного університету Людмила Писаренко.

В аграрному університеті Полтави збирають макулатуру на переробку. Суспільне Полтава

Скільки вдалося зібрати за два дні – не рахували, каже Марія Северін.

"Ми ще не можемо точно сказати, скільки ми зберемо макулатури, тому ми не можемо назвати точну суму. Але в будь-якому разі ці гроші будуть направлені в полтавські лікарні, де перебувають наші військові з різними травмами. Насамперед це те, що необхідно до зими – теплі речі, можливо, обігрівачі. Також ми збираємо різні крупи. Ті, у кого немає макулатури, також можуть долучитися", — каже голова студради факультету Полтавського аграрного університету Марія Северін.

За словами Марії Северін, триватиме збір до 30 вересня. Надалі акцію можуть продовжити.

Новости Украины