В Бердянську майже зникла вода з Дніпра: причина

В Бердянске почти исчезла вода из Днепра: причина

Містянам поставляють переважно технічну воду з Берди тому окупанти планують відновлення колонок з водою зі свердловин.

Побутова техніка мешканців тим часом виходить з ладу. Саме так місто жило в 90-ті роки та повертається до такого життя знову. 

Окупанти остаточно довели Бердянськ до справжньої катастрофи в сфері водопостачання, це сталося через відкриття шлюзів на Каховській ГЕС.

Через такі величезні скиди води під загрозою є постачання дніпровської води в місто.
Сьогодні, внаслідок таких дій, можливість повноцінно наповнювати Західний груповий водогін, яким дніпровська вода подається до міста відсутня.

Місяць тому до Бердянська із Каховського водосховища надходило менше 40% води, 4% — з Луначарських свердловин, а решта — з річки Берди. Якість води у кранах бердянців вже тоді була гірше ніж будь-коли. Очисні споруди не справлялися, а зараз ситуація тільки погіршилась.

Як повідомляють фахівці водоканалу, які достовірно володіють ситуацією, станом на сьогодні на 90% курортне місто Бердянськ забезпечується водою з річки Берда. У невеликій кількості домішується вода зі свердловин , які зазвичай використовуються тільки при аварійніх ситуаціях та не призначені для системного водопостачання міста.

Як повідомлять бердянці, за цей час першими на собі «відчули» погіршення якості води побутові прилади — чайники, водонагрівачі та пральна техніка. Саме вони першими почали виходити з ладу. «На черзі — наше здоров’я», — кажуть бердянці, які знайомі з якістю бердовської води.

Вимушено реагуючи на незадоволення мешканців міста, окупанти анонсують відновлення «синіх колонок», з яких можна буде набирати воду з Азовських скважин, яка трохи м’якше за бердовську.

Але загальну ситуацію в місті це не змінить, оскільки кількість місць, де є можливість відновити такі колонки це лише по вул. Північній та по вул. Європейській. В інших місцях, де раніше вони були такої технічної можливості немає за причини руйнування водопровідних мереж.

Хоч окупанти і намагаються покращити якість води за допомогою спеціальних коагулянтів, але найближчий завод по їх воробництву знаходиться в Пологах, а там загарбники активно знищують всю наявну інфраструктуру.

Про це повідомляє телеграм-канал Бердянськ Сьогодні.

Джерело

Новости Украины