В Білому домі пригрозили Пекіну «ударами» по китайських компаніях в разі надання РФ озброєння


В Білому домі пригрозили Пекіну "ударами" по китайських компаніях в разі надання РФ озброєння

Ентоні Блінкен (Фото: ЕРА)

США завдасть санкційних ударів по китайських компаніях, якщо Пекін вирішить надавати Росії військову допомогу. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час пресконференції в Казахстані, передає CNN.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Ми дуже чітко попередили Китай про наслідки надання такої підтримки. Ми без вагань завдамо ударів китайським компаніям або приватним особам, які порушують наші санкції або іншим чином беруть участь у підтримці військових дій Росії», — сказав Блінкен.

За його словами, він порушив це питання з «безпосередньо» з високопоставленим дипломатом Китаю Ван I під час зустрічі з ним на Мюнхенській конференції з безпеки. Водночас президент США Джо Байден порушив це питання з президентом Китаю Сі Цзіньпіном в Індонезії в листопаді 2022 року.

Блінкен сподівається, що в Пекіні почують попередження США та утримаються від допомоги Росії.

«Китай не може сидіти на двох стільцях, коли йдеться про російську агресію в Україні. Не можна, з одного боку, висувати мирні пропозиції, а з іншого — фактично підливати олії до вогню, розпаленого Росією», — сказав Блінкен.

  • 21 лютого 2023 року Блінкен назвав війну Росії проти України «стратегічним провалом».
  • 22 лютого Ван І зустрівся секретарем Ради безпеки країни-окупанта Миколою Патрушевим у Москві, Блінкен засудив цей крок.
  • 28 лютого Блінкен прибув до Казахстану та зустрівся з президентом Касимом Токаєвим.

Читайте також: Блінкен поїхав до колишньої радянської Центральної Азії – Путін дивиться на неї, як на Україну

Джерело

Новости Украины