В екопарку під Полтавою представили рідкісних віслюків Пуату

За інформацією: Суспільне Полтава.

Віслюки породи Пуату. Суспільне Полтава

"Завезли ми їх приблизно місяць тому, але вони у нас стояли на карантині і проходили так би мовити карантин. Зараз ми їх уже випустили у загальний вольєр", — додав директор екопарку "Ковалівка" Андрій Тиванюк.

Як розповів Андрій Тиванюк, мамонтовий віслюк приблизно втричі більший за звичайного.

Віслюків поселили у екопарку «Ковалівка». Суспільне Полтава

"Дивіться, в них таке хутро, як у мамонта. Тому вони, я так розумію, і називаються мамонтовими. Єдине, що за них ми турбуємося, як їм там не жарко. Звичайні віслюки короткошерсті, а це доволі незвичайні, мамонтові", — розповів відвідувач екопарку Едуард Флінт.

У ХХ столітті віслюки Пуату стали вимираючим видом. Тоді залишалось близько 40 особин. Нині популяція цих тварин відновлюється, говорить Андрій Тиванюк.

Директор екопарку «Ковалівка» Андрій Тиванюк з мамонтовими віслюками. Суспільне Полтава

"Це дуже стара порода віслюків. Згадують про них в Х столітті. Вони використовувалися як перевізники вантажів. А з приходом технологій вони втратили свою популярність і з XX століття були вже на межі вимирання", — розповів Андрій Тиванюк.

"Ми таких не бачили навіть у київському столичному зоопарку. Щоб так можливо було з такої відстані та ще й доторкнутися – це тільки, мабуть, у Ковалівці таке буває", — додав відвідувач екопарку.

Мамонтові віслюки – один із найрідкісніших видів в Україні. Суспільне Полтава

За словами Андрія Тиванюка, в екопарку планують створити українську популяцію віслюків Пуату.

Новости Украины