В ЕНЕРГОДАРІ ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС | Новости Энергодара

14 грудня, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії  на ЧАЕС, в Енергодарі відбувся мітинг пам’яті, який зібрав разом багатьох людей: представників міської влади, депутатського корпусу, релігійних конфесій, керівників та працівників містоутворюючих енергетичних підприємств, рятувальників, військовослужбовців, самих ліквідаторів та членів їх родин. Небайдужих енергодарців, для яких Чорнобильська катастрофа навіть через 35 років звучать болісним відлунням. Всі вони прийшли, аби подякувати ліквідаторам за їх мужність, жертовність і врятований світ, та віддати пошану тим, кого вже немає з нами.
– Трагедія, яка сталася 26 квітня 1986 року, ніколи не зітреться з пам’яті теперішніх та майбутніх поколінь. Сьогодні, 14 грудня, у День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, ми вклоняємося перед мужністю та високим професіоналізмом справжніх героїв. Героїв, які є посеред нас, – звертаючись до присутніх, зазначив міський голова Дмитро Орлов. –  В Енергодарі  зараз мешкають 485 ліквідаторів. Дякуємо вам за те, що власними спинами заслонили цілий світ від катастрофи, наслідки якої могли б бути ще страшнішими – якби не ви, якби не ваші  самовідданість та героїзм. Зичимо вам здоров’я та довголіття, життєвої енергії, миру та злагоди вашим родинам. Вічна пам’ять тим, кого з нами вже немає. Ми у вічному боргу перед вами, шановні ліквідатори!
Розпорядженням міського голови за високий професіоналізм, проявлену мужність та самовідданість під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС медаллю «ЗА МУЖНІСТЬ» та пам’ятним подарунком відзначені Борис Зарайський, Людмила Карелова, Володимир Левадній, Ганна Мамро, Марія Метельська, Микола Ротар, Микола Серб, Сергій Скорий, Микола Умаров, Михайло Філонов, Марія Філонова, Ольга Хмельницька.
Наприкінці заходу його учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та  поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку.

Джерело: en.gov.ua

Источник

Новости Украины