В яких містах Буковини встановлять новорічну ялинку цьогоріч

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. Суспільне Чернівці

У багатьох містах Буковини не встановлюватимуть новорічну ялинку, однак є і такі, які вирішили прикрасити ялинку. Рішення щодо оздоблення в громадах приймали спільно з депутатами та місцевими мешканцями.

Про це у коментарі Суспільному розповіли голови міських громад.

Святкову штучну ялинку планують прикрасити у Вижницькій громаді, її задекорують в патріотичних кольорах прикрасами, які виготовили школярі.

“Ми провели сесію, опитали думку жителів громади і спільно вирішили, що на міській площі встановимо штучну ялинку. В громаді проживає багато наших вихованців та дітей, які тимчасово є переселенцями, вони всі завжди збираються в центрі, бо тут поруч міські дитячі гуртки, тому вирішили прикрасити для них ялинку. Вона буде без ілюмінації та підсвітки, лише іграшки”, — сказав міський голова Вижниці Олексій Чепіль.

В місті Сторожинець не встановлюватимуть ялинку, у коментарі Суспільному міський голова Ігор Матейчук сказав, що підрахували, аби привезти та прикрасити ялинку потрібно від 20 до 30 тисяч, відтак вирішили зекономити ці гроші. Невелику ялинку прикрасять у міському дитячому садочку до відзначення свята Святого Миколая.

Не встановлюватимуть ялинку, але частково планують прикрасити місто фігурами казкових героїв у Новодністровську.

“У міському сквері у нас ростуть туї, плануємо їх прикрасити кулями, які залишилися непошкодженими з минулих років. Також у центральному парку Шевченка, зробимо невелике містечко для дітей — встановимо дерев'яні будиночки та новорічні фігури, які зберігаються у нас на складі, підсвітимо їх ліхтарями у вечірній час до комендантської години”, — сказала міська голова Новодністровська Наталія Цимбалюк.

У Хотині оздоблять центральні площі міста святковим декором без підсвітки та проведуть новорічні заходи для дітей у школах та садочках, сказав Суспільному голова Хотина Андрій Дранчук. Так планують відзначати новорічно-різдвяні свята і в Новоселиці. Голова громади Марія Нікорич каже, що цьогоріч не витрачатимуть гроші з бюджету на встановлення ялинки, лише в дитячих закладах проведуть новорічні свята.

У Кіцмані наразі вирішують, чи встановлювати ялинку та прикрашати локації у місті. Через воєнні дії в Україні ялинку не встановлюватимуть в Герці.

З міськими головами Сокирян, Вашківців та Заставни Суспільному не вдалося сконтактувати.

Новости Украины