В Ізмаїлі планують встановити 10 додаткових апаратів для проведення гемодіалізу

За ініціативи Одеської обласної військової адміністрації на тлі збільшення потреби у наданні послуг населенню з хронічними захворюванням нирок розглядається можливість збільшити в Ізмаїлі кількість апаратів для проведення гемодіалізу з 13 до 23.

Голова Ізмаїльської районної військової адміністрації Родіон Абашев відвідав філію Одеського обласного центру нефрології та діалізу, розміщену на території Дунайської обласної лікарні.

В Ізмаїлі планують встановити 10 додаткових апаратів для проведення гемодіалізу

Гемодіаліз проводиться за допомогою апарата «штучна нирка», який підключається до кровоносної системи пацієнта. Процедура триває 4-5 годин тричі на тиждень впродовж всього життя хворого.

Процедура гемодіалізу вимагає застосування складної апаратури, особливо чистої води, стерильних розчинів, тому проводиться у спеціальних діалізних центрах: всі поверхні систем, дотичні з кров'ю, використовуються тільки один раз.

— Станом на 27 травня поточного року філія в Ізмаїлі має 13 апаратів для гемодіалізу та надає лікування 63 пацієнтам. За ініціативи Одеської обласної державної (військової) адміністрації на тлі збільшення потреби у наданні послуг населенню з хронічними захворюванням нирок розглядається можливість створення додаткової площини з подальшим розташуванням ще 10 апаратів для проведення гемодіалізу, — повідомив Родіон Абашев.

В Ізмаїлі планують встановити 10 додаткових апаратів для проведення гемодіалізу

Для проведення процедури вищезазначеним методом за технічними вимогами необхідні апарат для дистилювання, фільтрування чи ректифікації; обладнання для системи підготовки високоочищеної води (водопідготовка); проведення ремонтних робіт у відділені та заміна електрики.

Лікування пацієнтів методом амбулаторного гемодіалізу проводиться відповідно до уніфікованих клінічних протоколів медичної допомоги пацієнтам з хронічною хворобою нирок V стадії, затверджених наказом МОЗ України від 11.02.2016 № 89, та складається з цілої низки діагностично-лікувальних послуг та послуг технічного характеру.

До діагностично-лікувальних послуг належать низка обстежень, процедур та маніпуляцій; спостереження за хворими; забезпечення хімічної та мікробіологічної безпеки при проведенні гемодіалізу, до послуг технічного характеру — прання білизни та утилізація медичних відходів для відділення гемодіалізу.

Джерело

Новости Украины