В обласній лікарні офіційно відкрили нове госпітальне відділення

Сьогодні в Запорізькій обласній клінічній лікарні офіційно відкрили госпітальне відділення. На заході були присутні голова облдержадміністрації Олександр Старух, його заступниця Злата Некрасова, керівник Запорізької міської організації ветеранів АТО Михайло Пирог, директор Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка та медичні працівники закладу. 

  • Сьогодні ми з вами знаходимося у відновленому госпітальному відділенні, в якому можуть отримувати гідні умови ті люди, які віддавали своє життя та здоров’я на захист нашої країни. Тому це позитивна історія, і я переконаний, що вона матиме розвиток. Цей розвиток полягає в тому, що не тільки в обласній лікарні, не тільки на обласному рівні мають бути такі ветеранські відділення. Вони мають бути в кожному великому місті, адже наразі в великих містах на районних рівнях таких відділень немає. І це неправильно. Найближчим часом ми зберемо нашу дорадчу раду ветеранів АТО і будемо просити усі території зробити невеликі госпітальні відділення, щоб  на місцях надавати ветеранам  медичні послуги. Тому історія, я впевнений, буде мати розвиток, — зазначив Олександр Старух.  

Як повідомили в обласній клінічній лікарні,  роботу госпітального відділення було відновлено для учасників бойових дій, інвалідів війни та членів сімей загиблих, і сьогодні оновлене відділення вже готове прийняти перших пацієнтів.  

Фінансування поточного ремонту приміщень велося з декількох джерел. З обласного бюджету було виділено 3 мільйони гривень, а з місцевого бюджету — 2,5 мільйони гривень.

У  рамках ремонтних робіт було проведено: 

оздоблення відділення сучасними матеріалами, 

ремонт/заміну інженерних мереж, 

оздоблювальні роботи стін та стель,

повну заміну підлогового покриття, електропроводки та електроприладів, мережі та приладів опалення, мереж водопроводу та каналізації, сантехнічних приладів тощо. 

Тепер відділення складається з 10 відремонтованих палат на 25 ліжок та відповідає усім необхідним умовам.

На базі відділення кваліфіковану медичну допомогу можуть отримати особи з інвалідністю, ветерани війни, воїни-афганці, учасники бойових дій, діти війни, які мають 1-у або 2-у групи інвалідності.

Департамент культури та інформаційної політики

Источник

Новости Украины