В обласній раді обговорили аспекти діяльності медичних закладів регіону в умовах воєнного стану

Нараду з питань функціонування комунальних некомерційних підприємств, комунальних установ обласної ради галузі охорони здоров’я у період воєнного стану провела голова Запорізької обласної ради Олена Жук.

У нараді взяли участь начальник управління юридичного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату ЗОР Єгор Мороз, начальник управління з питань соціально-економічного розвитку та бюджету виконавчого апарату ЗОР Оксана Клиба, заступник начальника управління з питань соціально-економічного розвитку та бюджету виконавчого апарату ЗОР Наталія Волкова, керуючий справами виконавчого апарату ЗОР Володимир Подорожко. До зустрічі у форматі відеоконференції долучилися керівники комунальних некомерційних підприємств, комунальних установ обласної ради галузі охорона здоров’я.

Учасники наради обговорили актуальні питання, що постали перед регіональними закладами галузі охорони здоров’я в умовах воєнного стану.

Одна з найгостріших проблем – це руйнування та пошкодження медичних закладів внаслідок бойових дій. Єгор Мороз проінформував про законодавчі можливості щодо фіксування наслідків пошкоджень майна та закликав керівників закладів детально фіксувати усі факти руйнувань для подальшого відшкодування збитків.

За інформацією, яку навів начальник управління юридичного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату ЗОР, за попередніми даними балансова вартість зруйнованого та пошкодженого майна, що знаходиться у власності обласної ради, складає майже 16 млн грн.  Єгор Мороз підкреслив, що йдеться лише про балансову вартість майна, оціночна вартість та реальні збитки будуть обраховуватися в подальшому за можливості та з урахуванням поточної ситуації.

Також Єгор Мороз зазначив, що воєнний стан підштовхує медичні заклади коригувати свою діяльність у звʼязку з вимогами часу. Він закликав керівників медичних закладів надавати пропозиції щодо змін у статутній діяльності підприємств, аби зробити їх діяльність максимально ефективною та відповідною викликам воєнного стану.

Начальник управління з питань соціально-економічного розвитку та бюджету виконавчого апарату ЗОР Оксана Клиба, окреслила завдання зі збору інформації щодо фінансового стану обласних закладів охорони здоровʼя з метою аналізу стану галузі та ухвалення в подальшому відповідних рішень.

Також учасники наради розглянули питання про виконання рішення обласної ради «Про додаткові заходи щодо підвищення ефективності управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області» та законодавчі новели в організації трудових відносин на об’єктах спільної власності територіальних громад області.

Підбиваючи підсумки наради, голова обласної ради Олена Жук наголосила на тому, що обласна рада налаштована на швидку та оперативну роботу у розв’язанні усіх проблемних питань, що постають перед галуззю охорони здоровʼя Запорізької області. Адже саме лікарні сьогодні виконують надважливу функцію та знаходяться в епіцентрі подій та уваги. Також вона запропонувала керівникам обласних підприємств допомогу в отриманні допомоги від міжнародних організацій.

-За цей час нам вдалося налагодити ефективну роботу з іноземними контрагентами, які надають допомогу. Є позитивний досвід у цьому напрямку. Йдеться про обладнання, матеріали та інше. У кожної лікарні є свої потреби. Ви знаєте їх краще, тож, активно долучайтеся до цієї роботи.  Ми будемо всебічно в цьому допомагати, ­­– зазначила Олена Жук, завершуючи нараду.

 

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Источник

Новости Украины