В області має вестися постійна активна, чітка й планова робота із роз’яснення необхідності вакцинації

Під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області, що пройшла під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха 18 лютого в онлайн-режимі, обговорили стан проведення вакцинальної кампанії в області.   

 Заступник генерального директора ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр» Дмитро Макаров надав інформацію щодо боротьби з пандемією COVID-19.  Ситуація залишається досить складною, за всіма показниками Запорізька область перебуває у «помаранчевій зоні».  Єдиний можливий на сьогодні засіб боротьби із світовою пандемією – вакцинація. Але в області, як і загалом в країні, в останній час спостерігається зниження темпів щеплення.  У Запорізькій області кількість  вакцинованих — 620 601 особа, це 37,82 %. Для безпеки рівень вакцинації населення від COVID-19 має досягти 70% . 

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух наголосив, що в кожній територіальній громаді, в кожному місті має вестися постійна активна, чітка й планова робота із роз’яснення необхідності вакцинації. Особливу увагу потрібно приділити громадянам віку 60+, тому що для них протікання хвороби може стати найбільш загрозливим, а наслідки – фатальними. Неприпустимо забувати і про планові вакцинації дітей.

 

 Департамент культури та інформаційної політики

Источник

Новости Украины