В області стартує історична акція #Крути:перші_кіборги

Напередодні 104 річниці бою під Крутами запрошуємо долучитися до історико-патріотичної акції #Крути_перші_кіборги.

Сучасне покоління має пам’ятати героїзм та самопожертву молодих студентів, які своїми життями дали змогу укласти Брест-Литовський договір, що фактично означав перше міжнародне визнання української незалежності.  Сміливість та жертовність крутянців зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому героїв Крут часто називають «першими кіборгами».

Суть акції дуже проста: давайте разом згадаємо події 1918 року та не дамо забути майбутнім поколінням про подвиг крутянців.

У соціальній мережі Facebook на своїх сторінках під хештегом #Крути_перші_кіборги пропонуємо ділитися власними архівними матеріалами, історіями та публікаціями, світлинами, відеозаписами до 5 хвилин, присвяченими будь-якій темі, що пов’язана із цією пам’ятною датою.

Стануть у нагоді підбірки книг, публікації про бій під Крутами, які можна рекомендувати для читання іншим. Чекаємо і на власні творчі тематичні роботи: малюнки, вірші, розповіді, пісні.

Тож, усім, хто хоче долучитись до акції необхідно:

1. Підготувати власну публікацію, що пов’язана із цією пам’ятною датою (знайти цікаву книгу та поділитися нею, намалювати власну картину чи написати вірша, віднайти цікаві архівні матеріали тощо).

2. Опублікувати свою історію в соціальній мережі Facebook з хештегом #Крути_перші_кіборги

Пронесімо пам’ять про минуле у майбутнє!

 

Важливо!

У підготовці своїх робіт дотримуйтесь загальноприйнятих правил етики та моралі, не допускайте дій та висловлювань, що можуть спричинити розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі, дотримуйтесь норм чинного законодавства.

Департамент культури та інформаційної політики

Источник

Новости Украины