В Одеській області встановлюються повні обставини трагічних подій

Стосовно події в пологовому будинку правоохоронці встановили, що 16 лютого одеситка народила двійню хлопчиків, але через пів години один з них помер під час реанімаційних заходів.

Щодо смерті 9-річного жителя Ізмаільського району встановлено, що 23 лютого його мати звернулась до сімейного лікаря в Ренійську районну лікарню, де хлопчику поставили діагноз «гостра респіраторна вірусна інфекція» та відпустили на амбулаторне лікування. Вночі 27 лютого стан дитини різко погіршився і його госпіталізували спочатку до районної, а потім до обласної дитячої клінічної лікарні, де вранці 29 лютого він помер.

За фактом смерті немовляти слідчі відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 розпочали провадження за ч. 2 ст. 140 (невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюватимуть усі обставини.

Слідчі відділення поліції № 2 Ізмаїльського районного відділу поліції за фактом смерті 9-річного хлопчика розпочали одразу два провадження: за ч. 2 ст. 140 та п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

В рамках обох проваджень слідчими призначені судово-медичні експертизи, які повинні встановити зокрема і причини смерті дітей.

Слідчі дії тривають під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси та Ізмаїльської окружної прокуратури.

 

Джерело

Новости Украины