В Одеській області уперше збили балістичну ракету «Іскандер»

В Одеській області уперше збили балістичну ракету "Іскандер"

Фото: facebook.com/Taclbery

Ракету “Іскандер”, що атакувала Одеську область 18 липня, було збито, що є знаковою подією. Про це у своєму фейсбуці повідомив 19 липня речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

— Ракету ОТРК Іскандер, що вчора атакувала Одеську область, було збито. Знакова подія. Кілька попередніх ракет били по нашій портовій інфраструктурі, — написав він.

Вочевидь, Плетенчук має на увазі, що над Одеською областю знищили балістичну ракету «Іскандер-М». Це своєю чергою може свідчити про те, що регіон наразі захищає система ППО Patriot або подібний західний комплекс SAMP/T.

Повітряне командування «Південь» повідомило у п’ятницю, що 18 липня увечері російські окупаційні війська атакували Одещину балістичною ракетою, ймовірно «Іскандер-М», із території тимчасово окупованого Криму.

15 липня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україні потрібні 25 систем ППО Patriot, щоб повністю закрити небо над країною. 10 липня, під час проведення саміту НАТО у Вашингтоні, західні союзники повідомили, що найближчими місяцями Україна отримає п’ять додаткових систем ППО.
Джерело

Новости Украины