В Офісі президента розкритикували «мерів та блогерів» за публікації під час тривог

В Офісі президента розкритикували «мерів та блогерів» за публікації під час тривог

Фото: REUTERS/Gleb Garanich

В Офісі президента та уряді розкритикували «мерів і блогерів» за публікації під час повітряних тривог.

Після чергової атаки на Київ дописи у своїх телеграм-каналах зробили керівник Офісу президента Андрій Єрмак, його радник Михайло Подоляк, а також міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

— Дещо дивує безвідповідальність деяких людей, які заради переглядів в соцмережах продовжують публікувати фото та відео роботи ППО. Ми постійно кажемо про загрози від таких дій та відповідальність за них. І ці загрози стосуються кожного. Ще раз наголошую, такі дії є шкідливими. Вони несуть загрозу обороноздатності, — написав Єрмак.

Подоляк був більш конкретним та заявив, що мова йде про чиновників ОВА, мерів та інстаграм-блогерів.

— Якими ще словами на 15-му місяці повномасштабної війни потрібно пояснювати кожному чиновнику ОВА, мерам та інстаграм-блогерам, що не можна публікувати роботу ППО, фотографії з місць падіння ракет, перелік об’єктів атаки та ін. — заявив він.

Михайло Подоляк додав, що, “попри велику конвенційну війну держава не обмежувала свободу слова та не вводила цензуру, кожен і досі може вільно збирати та поширювати інформацію, яка не несе загрози національній безпеці та обороні”. Але розповсюдження критичної інформації схоже на злочинну недбалість, а у випадку з представниками влади – на зловживання інформацією, до якої у них є доступ ex officio.

— Зрозуміло, що це підвищує активність та цитування. Але ж точно чужі життя не повинні бути платою за підвищені індекси цитування. Так само, як справжня «дорослість» – це не про паспортний вік, а про розуміння, що можна робити, а чого робити категорично не треба, — підкреслив радник Єрмака.

Ткаченко звернувся до “громадян, тг каналів та блогерів, які за 16 місяців повномасштабної війни досі не вивчили головні правила безпеки для країни”. Він закликав не знімати та не публікувати роботу ППО, уламки ракет, руйнування після влучань тощо. 

Дописи представників влади були зроблені після чергової ракетної атаки на Київ удень 29 травня. Повітряна тривога лунала у столиці з 11:09 до 12:23. За цей час мер Києва Віталій Кличко повідомив, що вибухи чутно у центрі столиці, уламки ракети впали в Оболонському та Подольському районах. Також він опублікував фото уламків ракети на дорозі.

Джерело

Новости Украины