В окупованому Бердянську оновили пам’ятні таблички з іменами радянських акторів — новини Бердянська

Загарбникам властиво ототожнювати СРСР і росію. Тому при оновленні зірок з іменами радянських акторів, вони не перевіряли чи підтримують артисти країну-агресора.

В окупованому Бердянську оновили пам’ятні таблички з іменами радянських акторів Алея зірок в Бердянську

Напередодні повномасштабного вторгнення залишалося небагато згадок про колишню дружбу України з росією. Одним з таких місць була алея зірок, яку заклали у 2010 році. На плитах написані імена радянських, українських та російських акторів — організаторів і учасників кінофестивалю «Бригантина».

Російський журналіст і пропагандист Олександр Малькевич відновив таблички власним коштом, бо його засмутив їхній стан, дізнався «Бердянськ 24» з окупаційних медіа.

відкриття відновлених зірок, фото із z-пабліка

відкриття відновлених зірок, фото із z-пабліка

Окупанти заявляють, що відновлено таблички з іменами російських акторів: Михайла Голубовича, Віктора Степанова, Ніни Ільїної, Георгія Жженова, Лариси Кадочникової та Володимира Талашка. Проте пропагандисти забули згадати, що деякі з артистів етнічні українці та принаймні троє є народними артистами України.

Ба більше, Лариса Кадочникова стала головною героїнею документального фільму про облогу Києва у 2022 році. «Захід.нет» повідомляє, що жінка відмовилася від евакуації та весь час перебувала в столиці. Стрічка «Лариса Кадочникова. Війна» розповідає про події з 24 лютого до квітня 2022 року, коли Збройні сили України відігнали армію рф від Києва.

Ще один актор з зіркової алеї, Володимир Талашко, досі живе в Україні. У 2015 році чоловік знявся в патріотичному ролику та засудив росію за привласнення перемоги у Другій світовій війні. До 2023 Талашко працював викладачем в Київському університеті ім. Карпенка-Карого.

Алея зірок в Бердянську

Источник

Новости Украины