В окупованому Бердянську вшановують пам’ять жертв Першої світової (!) війни — новини Бердянська

Псевдоочільник міста Сауленко з компанією поплічників відзначились покладанням квітів до меморіалу жертв Першої світової. Формат заходу, привід і, власне, сам меморіал є еквівалентом політики росіян на окупованих територіях. Чому? Детальніше в матеріалі «Бердянськ 24»

В окупованому Бердянську вшановують пам’ять жертв Першої світової (!) війни Проросійські «експерти з будь-якої історії» мають знати, що сталося з їх Імперією за підсумками Першої світової… Фото: z-пабліки

До окупації Бердянська в місті вшановували пам’ять загиблих в роки Другої світової, учасників локальних війн (Афганістан) і загиблих українськиї героїв в зоні АТО/ООС. Пам’ятні знаки та меморіальний комплекс компактно розміщувались в одному місці – на підйомі на гору по Західному проспекту. Найсвіжіший пам’ятник – українським воїнам, які загинули на Донбасі. Поблизу пам’ятника було розміщено і меморіальну плити з прізвищами бердянців, які загинули в період з 2014-го року. Сам комплекс розробили і встановили силами бердянських патріотів та волонтерів, які в такий спосіб вшанували пам’ять побратимів та земляків. 

В Бердянську відкрили пам’ятний знак захисникам України

Після окупації міста російськими військами, росіяни спільно з місцевими колаборантами на рівні з переслідуванням бердянців-патріотів, розпочали війну з пам’ятниками та пам’ятними знаками, які вшановували земляків, які загинули захищаючи територіальну цілісність України у війні з росією. Одним з таких пам’ятників став знак на честь захисників України. Пам’ятні дошки росіяни демонтували, а стелу пам’ятника перейменували на честь загиблих у роки Першої світової війни.

Колаборанти принесли квіти до памʼятника «Захисникам України». Джерело: z-пабліки

Тепер, 1-го серпня, в день початку Першої світової, місцеві поплічники росіян покладають квіти до перейменованого пам’ятника. В подіях Першої світової можна простежити цікаву аналогію – в результаті війни російська імперія припинила своє існування. Сучасна війна, розв’язана росією проти України, також покладе край імперіалістичним зазіханням російської федерації…

Источник

Новости Украины