В окупованому Мелітополі на очах у сотень перехожих помирав чоловік — усі боялися підійти

В оккупированном Мелитополе на глазах у сотен прохожих умирал человек – все боялись подойти

Надзвичайна подія трапилася на одному з міських ринків. З часу окупації Мелітополя рашистами, якраз таки ринки вважаються найжвавішими місцями в місті.

Як повідомляють очевидці, у суботу на ярмарку зібралося багато народу. Цього дня всі намагаються закупити продукти на тиждень. Одному з чоловіків на вигляд до 60 років, раптом стало зле. Він похитнувся і впав. Лежав не землі хвилин 15. Повз нього снували люди, і ніхто не спромігся йому допомогти. Хтось викликав окупантів, швидку. Чоловік до того вже посинів. Попередня причина смерті — відірвався тромб.

— У Мелітополі майже рік місцеві жителі, які залишилися в окупації, бояться спілкуватися один з одним. Уже ніхто не знає, хто чим дихає, де свій, а де чужий.

Навіть невинна скарга на затримку десятитисячної подачки у вигляді соцдопомоги від рашистів або неорганізованої роботи окупаційної влади з оформленням пенсій може обернутися тим, що на ранок на подвір'є під'їде автозак і до вас у дім з обшуком завітають російські військові з автоматами в супроводі співробітників ФСБ. У Мелітополь повернулися часи розстрільних трійок НКВС. Це і стало причиною того, що люди перестали спілкуватися один з одним на вулиці, а іноді просто вважають за краще стояти осторонь чужих проблем, щоб не нажити собі ворогів, — каже одна з читачок РІА-Мелітополь.

Раніше ми повідомляли про те, що останнім часом у Мелітополі щотижня рашисти беруть у полон по 10 осіб. У місті розташовано щонайменше 10 катівень. Частину людей везуть в Якимівку, на Чонгар, Сімферополь, у Росію.

Почастішали випадки арештів жінок. Так, 25 травня військові рф затримали 43-річну Ольгу Чернявську. Із Приморського Посада її вивезли в невідомому напрямку.

Рідні Ольги припускають, що рашисти можуть її утримувати в захопленому військами рф Мелітополі. Уже майже три тижні з викраденою жінкою немає жодного зв'язку.

А 6 травня зник зв'язок із ветераном журналістики Іриною Левченко та її чоловіком Олександром. Майже місяць із ним немає зв'язку і, де їх утримують окупанти, не кажуть.

 

Джерело

Новости Украины