В ОПУ назвали фейком статтю BILD про нібито готовність Зеленського тимчасово заморозити війну

Президент України Володимир Зеленський. Володимир Зеленський/Telegram

В Офісі президента України спростували опубліковану напередодні інформацію німецького видання BILD, що План перемоги Володимира Зеленського нібито містить готовність України прийняти локальне припинення вогню на певних ділянках фронту і, таким чином, тимчасове заморожування ситуації.

Про це Суспільному повідомив радник президента з питань комунікацій Дмитро Литвин.

“BILD поширив фейк. План перемоги BILD не бачив, і з тих кількох людей, які на сьогодні залучені президентом в підготовку Плану перемоги, ніхто з BILD не говорив”, — зазначив Литвин.

В Офісі президента наголосили, що “Мінськ-3 або будь-який інший ніхто росіянам не подарує”.

“Україна проти будь-якої заморозки війни, і на всіх рівнях влада України про це говорить. І для нас важливо, щоб Сполучені Штати підтримали саме План перемоги України, а не капітуляції чи заморозки”, — пояснив Литвин.

Він додав, що план перемоги буде представлений спочатку саме Сполученим Штатам, бо Сполучені Штати здатні забезпечити реалізацію його наповнення.

Напередодні BILD опублікував статтю, у якій йшлося про український План перемоги.

“Зеленський найближчими тижнями вирушить до США і представить свою стратегію президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Камалі Гарріс і Дональду Трампу. За інформацією BILD, це включає як вимогу дозволу використовувати західну зброю протистояння глибоко в Росії, так і готовність України прийняти локальне припинення вогню на певних ділянках фронту – і, таким чином, тимчасове заморожування ситуації”, — написало видання.

BILD також опублікував коментар військового експерта Карло Масали з Університету Бундесверу в Мюнхені.

“Зеленський зараз хоче поставити все на одну карту і спробувати здійснити перелом на полі бою”, — сказав він.

Новости Украины