В Україні немає потреби мобілізувати 500 тисяч людей — Шмигаль

В Україні немає потреби мобілізувати 500 тисяч людей - Шмигаль

Фото: Getty Images

В Україні наразі  немає потреби мобілізувати 500 тисяч людей до лав Збройних сил України. Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив в інтерв’ю Bloomberg.

За словами прем’єра,  під час проведеної оцінки з’ясувалось, що такий масштаб мобілізації, про який говорилось раніше, немає необхідності, враховуючи ті ротації, що відбуваються на лінії фронту, і надходження озброєння.

Шмигаль подякував ЄС, МВФ та союзникам з «Групи семи» за «надання вкрай необхідного фінансування» цього року, наголосивши, що це дозволило бюджету «вижити в першому півріччі». Він додав, що Україна розраховує на пакет США у другій половині року.

— Ми продовжимо боротьбу, якщо отримаємо підтримку від наших партнерів щодо артилерійських снарядів, ракет дальнього і середнього радіусу дії, — наголосив прем’єр.

 У грудні 2023 року військові на одній з ставок Генштаб запропонував мобілізувати до вже діючої армії ще 450 — 500 тисяч людей. Президент Зеленський визнав цю цифру дуже серйозною, проте назвав демобілізацію та ротацію військових, які в окопах з першого дня повномасштабного вторгнення.  Наразі в Комітеті ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки знаходиться законопроєкт про нові правила мобілізації.  Розглядаються правки, яких було подано майже 4200.   Тим часом Міністерство оборони України запровадило новий алгоритм рекрутингу до лав Збройних сил України, який складається із чотирьох головних етапів. Очікується, що новий алгоритм має замінити застарілі підходи на зрозумілий механізм добровільного залучення до військової служби через центри рекрутингу та онлайн. 
Джерело

Новости Украины