В Україні пропонують запровадити нове свято: чи буде додатковий вихідний

В Україні планують запровадити нове державне свято – День подяки, коли кожен українець зможе подякувати всім тим, кому побажає. Датою пропонується обрати 22 жовтня і зробити цей день вихідним.

Відео дня

Відповідний законопроєкт №9574 був зареєстрований на сайті Верховної Ради 7 серпня. «Встановлення дати святкування Дня подяки має логічну аргументацію: насамперед це підняття вдячності на загальнонаціональний рівень, коли кожна людина матиме офіційну нагоду висловити подяку всім тим, кому вона бажає це зробити», – йдеться в пояснювальній записці.

Автори законопроєкту пояснюють, що запропонована дата випадає на осінь – пору, багату врожаєм, що сприятиме започаткуванню традиції відзначати свято за сімейним столом.

У світі 22 жовтня святкують День змін на краще.

«Свято National Make A Difference Day присвячене тому, щоб люди мали змогу спільними зусиллями змінити світ на краще, допомогти оточуючим та зробити життя кращим, що логічно поєднується з ідеєю Дня подяки», – сказано в тексті законопроєкту.

Також зазначається, що метою нового свята є «формування в українському суспільстві та закріплення на загальнонаціональному рівні такої важливої позитивної риси, як вдячність, і, відповідно, традиції висловлювати вдячність всім, хто на це заслуговує».

Автори проєкту вважають, що встановлення Дня подяки дозволить позитивно вплинути на зміцнення національної єдності в Україні.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– У США відзначають День подяки в четвертий четвер листопада. У це національне свято американці дякують Богові та близьким за все добре.

– 27 липня ПЦУ остаточно перейшла на новоюліанський календар. Тепер День святого Миколая, Різдво, Водохреще та Покрову в Україні святкуватимуть майже на два тижні раніше.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины