В Україні скоротять 30% чиновників

Це будуть чиновники із застарілими функціями.

Скорочення пройдуть не лише в міністерствах, а й в інспекціях та центральних органах виконавчої влади.

Цьогоріч по Україні скоротять 30% штату чиновників. Про це пише «Цензор. нет» з посиланням на прем’єр-міністра України Денис Шмигаль.

«На базі цих функціональних обстежень, які ми робимо також із залученням аудиторів, професійних команд, ми будемо приймати рішення про умови тих або інших функцій, передачу їх на нижчий рівень, в агентства або на місцевий рівень. Це дозволяє нам вже сьогодні говорити про можливість 30% скорочення загалом всього штату чиновників по державі. Не лише в структурі міністерств, але і в структурі інспекцій, центральних органів виконавчої влади тощо по багатьох напрямках», — сказав на пресконференції 14 вересня Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові адміністрації призначать у деокупованих громадах Харківської області

Як пояснив Шмигаль, над функціональними обстеженнями кожного міністерства працюють близько двох місяців. Під час обстеження аналізують функції держави, які виконує міністерство як галузева структура, та виявляють застаріли функції. За словами Шмигаля, застарілі функції пов’язані, зокрема з війною та цифровізацією послуг. Цього року вже скорочено вже близько 8000 чиновників.

«Таких функцій є доволі багато, у різних міністерствах вони коливаються від декількох десятків до декількох тисяч. Серед цих функцій є такі, що застаріли, і вже ніколи не будуть державою виконуватися в тому обсязі чи напрямах, в яких виконувалися раніше», — пояснив Шмигаль.

Джерело

Новости Украины