В Україні запровадять електронний лікарняний: як він працюватиме, — ВІДЕО

Фото — з відкритого доступу

11 липня під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, як працюватиме електронний лікарняний в Україні та коли його запустять офіційно. 

Як повідомляє журналістка 032.ua, очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що основною причиною запровадження електронного лікарняного стала значна економія грошей, оскільки щороку Україна витрачає на закупівлю бланків понад 4 млн грн.

Натомість зараз розробку лише тестують. Такий лікарняний медики будуть заповнювати на відповідному ресурсі та затверджувати своїм електронним підписом. Офіційно запустити таку послугу планують вже з серпня цього року. 

«Зараз ми спільно з медичними установами тестуємо модель такого лікарняного, який заповнюватимуть на спеціальних веб-ресурсах пенсійного фонду. Лікар може одразу заповнити лікарняний і з допомогою електронного підпису його підписати. За 2 тижні ми протестуємо та налаштуємо цю систему. Офіційно запустити такі лікарняні плануємо вже у серпні«, — розповів посадовець.

За словами міністра Максима Степанова, спочатку розробку запустять в тестовому режиму. Зокрема, в лікарнях пацієнти зможуть оформити і електронний лікарняний і звичайний, а вже потім Україна почне використовувати лише електронний. 

«Спочатку вона працюватиме в тестовому режимі. Відтак буде і електронний лікарняний і звичайний. Ми це робимо для того, щоб цей перехід був поступовий. В майбутньому ми достатньо швидко повністю перейдемо на електронний лікарняний. До того ж, це знижує можливість фальсифікацій лікарняних«, — наголосив міністр охорони здоров’я України. 

Нагадаємо, що 1 липня під час онлайн-брифінгу Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, про процедуру приймання іноземців з країн «червоної зони» в Україні. 

Читайте також: Кількість хворих на коронавірус на Львівщині: статистика за 11 липня

Источник

Новости Украины