В Україну ввірветься нова хвиля похолодання: синоптикиня назвала дати

Нова хвиля похолодання в Україні очікується орієнтовно 4-5 січня, однак сильні морози малоймовірні. Найближчими ж днями буде триматися переважно суха погода без суттєвого зниження температури повітря.

Відео дня

Такий прогноз озвучила українська синоптикиня Наталка Діденко. Як вона написала у своєму Telegram-каналі, найближчими днями вплив потужної області підвищеного атмосферного тиску, що розташувалась на півдні Європи, зумовить в Україні переважно суху погоду.

За словами синоптикині, серйозних опадів до 31 грудня не передбачається: в останній день 2023 року пройдуть невеликі опади, а 1 січня їх вже стане більше.

У четвер, 28 грудня, в більшості областей України без істотних опадів. Південно-західний вітер залишається рвучким, часом із сильними поривами.

Температура повітря трохи знизиться: вночі на захді країни -1…-5 градусів, на решті території від -2 до +1 градуса. Вдень +1…+4 градуси, на півдні та заході +4…+9 градусів.

У Києві без істотних опадів, вітряно та прохолодно. Вночі близько нуля, вдень +2…+4 градуси.

«Відчутніше похолодання (хоча також не аж якесь там страшне) орієнтовно передбачається 4-5 січня», – спрогнозувала Наталка Діденко.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві у вівторок, 26 грудня, кліматологи зафіксували черговий температурний рекорд – +5,9 градуса. За кліматичною нормою така погода відповідає кінцю березня.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины