Вагнерівці в Білорусі. Американські сили в Польщі – найкраще, що стримує Росію – Блащак


Вагнерівці в Білорусі. Американські сили в Польщі – найкраще, що стримує Росію – Блащак

Маріуш Блащак (Фото: Twitter Ministerstwo Obrony Narodowej)

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що присутність американських сил у його державі є «найкращим способом» стримувати агресора у контексті розміщення бойовиків Групи Вагнера у Білорусі та російсько-української війни. Про це він заявив під час свого офіційного візиту до США на військовій базі Форт-Нокс.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Блащак зауважив, що частина командування 5-го корпусу армії США постійно розташована у Познані в Польщі, звідси американськими солдатами командують на всьому східному фланзі НАТО.

Міністр назвав цю присутність «дуже важливою» в контексті ситуації зі східним кордоном Польщі.

«З одного боку, ми маємо справу з нападом Росії на Україну, там йде війна. З іншого боку, ми усвідомлюємо загрози для території Білорусі. Сьогодні ми знаємо, що вагнерівці є в Білорусі. Американська присутність – найкращий спосіб стримування агресора», – сказав він.

Також він повідомив про передислокування двох польських батальйонних бойових груп для посилення кордону із заходу на схід держави.

  • Ввечері 23 червня 2023 року ватажок Пригожин заявив про «похід» на Москву. Увечері наступного дня він домовився з владою РФ та відвів війська. Прессекретар Путіна заявив, що Пригожин поїхав до Білорусі. 
  • 17 липня Центр нацспротиву повідомив, що вагнерівці почали навчати білоруських спецпризначенців.
  • У Головному управлінні розвідки розповіли, що не всі бойовики Групи Вагнер тренуватимуть білоруських військових, а частина з них виконуватиме функцію «нервування» Польщі та інших країн-членів НАТО та Євросоюзу.

Читайте також: Пригожин пояснив, нащо вагнерівці йшли на Москву: Протест, не хотіли скидати владу РФ

Джерело

Новости Украины