Ваша донька у лікарні: суд виніс вирок шахраю, жертвами якого стали дружківчани

Богунський районний суд Житомира ухвалив вирок шахраю, жертвами якого став чоловік із Дружківки. Зловмисник діяв за принципом: «Ваша донька у лікарні».

У серпні 2022 року на мобільний телефон дружківчанина надійшов дзвінок від невідомого номера. Той, хто дзвонив, представився кандидатом медичних наук і повідомив, що його доньку збив п’яний водій і втік з місця ДТП. Шахрай зазначив, що велика кількість лікарів бореться за життя доньки, яка перебуває без свідомості. Для того, щоб спасти доньку, потрібен новий операційний стіл, закордонні ліки та 10000 доларів США. Потерпілий відповів незнайомцю, що буде допомагати в лікуванні, але не має заявленої суми коштів, а у нього є лише 25000грн. Незнайомець йому сказав, що треба до 50000грн, які слід привезти в лікарню №2, куди приїде його довірена особа та доставить гроші в лікарню.

Чоловік позичив у сусіда 15000грн та взяв свої заощадження в сумі 25000грн. Згодом в квартиру прийшов обвинувачений, якому передав грошові кошти в сумі 40000грн. Потерпілий пішов за обвинуваченим, побачив, що той сів в автомобіль Фольксваген та поїхав.

Лише після цього він зателефонував на мобільний телефон доньки, яка повідомила, що з нею все добре. Зрозумівши, що його ошукали, чоловік подзвонив в поліцію.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб). Суд виніс вирок зловмиснику та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Також шахрай повинен відшкодувати матеріальну шкоду потерпілому.

Джерело

Новости Украины