Ваших ніг тут не буде після референдуму: у Мелітополі переслідують представників релігійних конфесій

Ваших ног здесь не будет после референдума: в Мелитополе преследуют представителей религиозных конфессий

Російська окупаційна влада проводить кампанію систематичних релігійних переслідувань в Україні, зокрема на окупованій частині Мелітопольського району.

Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW). Кампанія Росії також пригнічує протестантську меншину в Україні. Наявні повідомлення з відкритих джерел свідчать, що найбільш поширеними жертвами російського релігійного переслідування після українських православних є протестанти, зокрема євангельські християни-баптисти. Протестанти всіх конфесій стали жертвами 34 відсотків випадків переслідування, які спостерігав ISW.

Баптисти становили 13 відсотків жертв — найбільша окрема група після українських православних. ISW спостерігав за повідомленнями про переслідування баптистів поблизу окупованих міст Сєвєродонецька, Лисичанська, Маріуполя та Мелітополя. Найбільше російські війська переслідують протестантів на півдні України.

Протестанти стали жертвами 35% і 48% випадків репресій в окупованих Херсонській і Запорізькій областях відповідно. Протестанти постраждали від двох третин випадків репресій в окупованому Маріуполі.

Повідомляється, що російські військові здійснили рейд і закрили іншу баптистську церкву в селі Чкалове Запорізької області у вересні 2022 року. Парафіяни повідомили, що озброєні російські солдати перервали їхнє богослужіння і заявили: "Ваших ніг тут не буде після референдуму. У нас тільки одна віра — православ'я".

Російський Закон Ярової не визнає протестантизм як "традиційну релігію" і накладає правила на свою практику. Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Запорізький митрополит Лука подав до суду на Зеленського через введення персональних санкцій.

У християнській церкві (раніше називалася "Нове покоління") рашисти відкрили своє Міністерство молоді та спорту й організовують у цій будівлі партійні конференції, збори, концерти.

Раніше окупанти взяли в полон єпископа церкви "Слово життя" громадянина США Дмитра Бодю і пастора церкви "Джерело життя" Валентина Журавльова. Заборонили окупанти в Мелітополі й роботу храмів ПЦУ. А одного з батюшок українського храму показово видворили з міста з торбинкою в руках.

Джерело

Новости Украины