Вбили терориста: поліцейських з Полтавщини нагородили зброєю

Нагорода копам

Працівники поліції з Полтавщини сьогодні, 3 серпня, отримали нагороди за знешкодження (вбивство) терориста. А саме, того чоловіка, який спочатку взяв у заручники поліцейського, а потім декілька днів ховався від поліції, передає прес-служба Нацполіції у Полтавській області. 

Як зазначається, нагороди поліцейським вручив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Правоохоронці отримали нагородну зброю та відзнаку «Знак пошани». 

За словами Арсена Авакова, поліцейські провели величезну та клопітку роботу, змогли спрацювати чітко та відважно. 

Крім цього, сьогодні відбулася селекторна нарада і нагороджених поліцейських ще й привітав Президент України Володимир Зеленський. Він розповів, що за перебігом подій цієї спецоперації спостерігала вся країна. Громадяни пишаються такими професіоналами, які змогли зупинити зловмисника.

За словами начальника сектору реагування Патрульної поліції Петра Гума, йому довелося вести перемовини зі зловмисником майже дві години. Коли терориста виявили, він не зміг застосувати зброю, бо той вийшов за три метри перед ним із гранатою в руці. Запобіжник з гранати був знятий.

Єдине, що в той момент залишалося поліцейському, це говорити зі зловмисником. Тим часом, напарник викликав підмогу… Після того, терориста шукали декілька дніві знайшли.

Раніше, видання 05366 повідомляло: у Полтаві чоловік підняв на ноги поліцію, прокуратуру та взяв заручника. А також: за інформацію про «полтавського терориста» обіцяють грошову винагороду, у Авакова прокоментували пошуки полтавського «терориста» Скрипника, снайпер на Полтавщині вбив терориста-втікача з хорошими навиками.

Поліція Полтавської області

Источник

Новости Украины