«Великий день для мусульман всього світу»: у Полтаві відзначили день народження Мухаммада

За інформацією: Суспільне Полтава.

Мусульмани відзначають Маулюд у Полтаві 12 вересня. Суспільне Полтава

У Полтаві у мечеті 12 вересня мусульмани відзначили Мавлюд — це приблизний день народження пророка Мухаммада. Ця дата залежить від місячного календаря і може бути різною.

Про це Суспільному розповів голова мусульманської громади Полтави Беслан Баккаєв. За його словами, Мавлюдприблизний день народження пророка Мухаммада, який відзначають мусульмани у всьому світі. Цього року він припав на 12 вересня.

"Мусульмани всього світу відзначають цю подію різними видами поклоніння, зустрічаються разом і святкують це", розповів голова мусульманської громади Полтави Беслан Баккаєв.

У Полтаві 12 вересня мусульмани відзначають Маулюд. Суспільне Полтава

У цей день люди зустрічаються у мечеті, читають зікри (ісламська духовна практика, яка полягає в багаторазовому проголошенні молитовної формули, яка містить ім'я Аллаха — ред.), Коран, пригощають один одного. Мавлюд щорічно може припадати на різний день, як і інші ісламські свята. Цього року — 12 вересня. Дата залежить від місячного календаря.

Мечеть у Полтаві. Суспільне Полтава

"Розпочався місяць рабіаль-авваль, він так називається арабською мовою. Ця подія відзначається цілий місяць — від першого дня і до останнього, 29 чи 30, в залежності від того, скільки днів в цьому місяці. Мухаммад народився 12 числа, але можна збиратися в будь-який день цього місяця. Зазвичай у нас це буває східний банкет: це і плов, і самса, і пахлава, все, що душа забажає, все, чим хочете пригостити", — розповіла мусульманка Каріна Баккаєва.

Святкування Маулюд 12 вересня у Полтаві. Суспільне Полтава

На честь свята до Полтави приїхав Верховний муфтій України Шейх Ахмед Тамім.

"Це великий день для всіх мусульман всього світу. Цей день пов’язаний із подією народження пророка Мухаммеда, який відновив вчення всіх попередніх пророків. Тому що за нашим переконанням, вони всі (пророки — ред.) — брати за вірою. Ніхто не був проти інших, але для кожного був свій час. І був час язичництва, з'явився пророк Мухаммад, який отримав одкровення від Всевишнього, щоб він відновив релігію попередніх пророків і отримав нове небесне послання, Коран", — розповів Суспільному Верховний муфтій України Шейх Ахмед Тамім.

Шейх Ахмед Тамім, Верховний муфтій України. Суспільне Полтава

"Ми як мусульмани визнаємо одного єдиного бога і любимо всіх пророків – від Адама – першого пророка, до останнього — Мухаммада, включаючи Ісуса, Мойсея, Авраама, всіх любимо і визнаємо. І всі вони передали одну звістку — звістку про Бога і заклик до єдинобожжя. Всі пророки виконали свою місію, закликали людей вірити в Бога, дотримуватися своїх обов'язків, тобто Божих наказів і не грішити", — додав Беслан Баккаєв.

Читати ще

Читати ще Як на Полтавщині святкували Маковія: традиції та прикмети свята

Новости Украины