Ветеран Роман Кашпур з Вінниччини пробіг на протезі Чиказький марафон

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Роман Кашпур на Чиказькому марафоні. Фото зі сторінки Facebook

Ветеран російсько-української війни Роман Кашпур із Хмільника пробіг марафонську дистанцію у Чикаго (США). Чоловік подолав 42 кілометри за 5 годин 7 хвилин.

Про це колишній розвідник розповів на Facebook-сторінці.

"На цьому, можна вважати, цьогорічну місію виконано. Марафон у Чикаго підкорено. Результат — 5 годин 7 хвилин. Як на мене, непогано, враховуючи те, що два тижні тому пробіг Берлінський марафон. Сьогодні було не тільки про марафон, а про боротьбу. Боротьбу з собою. Насамперед з тим, щоб не підхопити хвилю ейфорії натовпу, вболівальників і не побігти швидко вперед. Бо не так давно біг марафон і не встиг відновитися, були дещо неприємні відчуття в м'язах. Але я вважаю, що місія виконана і перемога є", — сказав Кашпур.

За його словами, біг у своє задоволення. Це був п'ятий марафон із шістки світових відомих, які пробіг Роман. Залишився Бостонський. Його ветеран планує пробігти наступного року.

30 вересня Роман пробіг Берлінський марафон. Тоді 42 км він подолав за 3 години 55 хвилин та 2 секунди.

Що відомо про Романа Кашпура

Роман Кашпур на війну пішов добровольцем у 19 років. У 22, поблизу Марʼїнки, наступивши на протипіхотну міну, втратив частину ноги. Після протезування — переміг на Іграх Героїв та "Іграх героїв онлайн". А ще встановив рекорд України, протягнувши на протезі 16-тонний літак Ан-26 на відстань 6 метрів 40 сантиметрів за 44 секунди. З початком повномасштабної війни боронив Україну на протезі. Тепер — волонтерить.

Новости Украины