Часникову пасту і чорний, ферментований часник виготовляє вінничанин Володимир Скосогоренко. З 2014 року Володимир захищав Україну на Луганщині. Після служби вивчав психологію, щоб допомагати побратимам, а кілька років тому, разом з товаришами вирішили заснувати власний бізнес.
«Разом думали, чим зайнятися. Один фермер в мене орендував два гектари землі. Зустрілися з ним. Він займався часником. Почав нам розказувати про цей продукт і ми з хлопцями буквально закохалися в цей продукт», — говорить Володимир Скосогоренко.
Щоб започаткувати власну справу, хлопці довго думали, де взяти гроші.
«Нам пощастило виграти грант від Українського ветеранського фонду, який був створений при Міністерстві ветеранів. Також була програма «ВАРТО». На розвиток виробництва ми отримали майже мільйон гривень», — говорить Володимир Скосогоренко.
Хлопці вирішили здивувати українців продуктами з часнику. Почали робити пасту та ферментувати часник. Через унікальний процес, він стає чорним.
«Це процес бродіння. Завдяки вологості і температурі, у спеціальній камері, часник стає чорним. Смак в нього божественний. Він не схожий ні на що. До того ж, корисні властивості часнику збільшують втричі, зникає часниковий запах. Це унікальний продукт», — говорить Володимир Скосогоренко.
Зараз Володимир працює один, бо партнери по бізнесу воюють. Говорить, справу буде розвивати, адже після перемоги хлопцям треба буде десь працювати. Запевняє, після перемоги виробництво будуть відкривати і в інших регіонах.
Про проекти та програми Українського ветеранського фонду можна дізнатись на офіційному сайті ТУТ.