Ви про це точно не знали: якщо є проблеми з кишківником, можуть випадати зуби

Вы об этом точно не знали: если есть проблемы с кишечником, могут выпадать зубы

Нерідко запальні захворювання кишківника пов'язані із хворобами порожнини рота.

Згідно з результатами нового дослідження, у пацієнтів із запальним захворюванням кишківника частіше зустрічається пародонтит і загалом менше зубів, ніж у людей зі здоровим кишківником. У людей з хворим кишківником частіше випадають зуби.

При парадонтиті та запальному захворюванні порожнини рота загострення кишкової хвороби відбувається більш активно, ніж у тих, хто не має проблем зі здоров'ям порожнини рота.

У  приведеному дослідженні  в онлайн опитуванні брало участь 1100 осіб. Приблизно 50% із них страждали на хворобу Крона, інші 50% були хворі на виразковий коліт. Крім цього, у дослідженні брали участь близько 3400 осіб без запальних захворювань кишківника.

З'ясувалося, що у людей із захворюваннями кишківника стан порожнини рота був гіршим. Крім того, у пацієнтів із хворобою Крона стан ротової порожнини було гіршим, ніж в інших, у них випало більше зубів, ніж у людей з виразковим колітом.

https://tsn.ua/zdorovya/korysni-statti/vi-pro-ce-tochno-ne-znali-yakscho-problemi-z-kishkivnikom-mozhut-vipadati-zubi-2223769.html

 

 

Джерело

Новости Украины