Вибори мера Сум 2020: до другого туру виходять Олександр Лисенко та Вадим Акпєров

відео

До другого туру виборів у Сумах вийшли Олександр Лисенко та Вадим Акпєров з різницею майже у 30%. Такі попередні результати міської територіальної виборчої комісії, пише Суспільне.

28 жовтня — останній день роботи дільничних виборчих комісій. Удень вони здавали протоколи засідань, а також печатки, канцтовари та документи, щоб отримати зарплатню. Паралельно у міській ТВК продовжують рахувати результати голосування: найперше за кандидатів у мери.

До другого туру місцевих виборів в Сумах, за попередніми підрахунками, виходять Олександр Лисенко та Вадим Акпєров – різниця між ними майже 30%.

Щодо решти — точну кількість голосів виборців за них ще уточнюють, сказала голова комісії Ірина Гончаренко. Як саме рахують, розповіла її заступниця Лариса Симоненко.

“У Ковпаківській районній ТВК опрацювали понад 90% протоколів, в Зарічній — 89%. Тут вже рахують і квоту, і розподіл цієї квоти між партіями і визначення з кандидатів, хто має отримати мандати саме депутата», — каже вона.

Говорить: процедура — складна.

«За новими правилами і вимогами йде обрахунок. Там дуже важливо не тільки цілі частини відсотка, а й десяті, і соті, а то і тисячні впливають на округлення. Тому дуже ретельно буде відбуватися цей підрахунок», — додає Симоненко.

На 12.00 у Сумській міській ТВК опрацювали 90% протоколів з виборів депутатів до облради, 80% протоколів – до міськради та 70% — до районної ради.

Свої підсумкові протоколи з виборів депутатів до райради та облради звідси мають передати до районної ТВК та обласної, відповідно. Хто з яких партій пройшов, подолавши п’ятивідсотковий бар’єр, визначатимуть там.

“До нас надійшли документи, підсумкові протоколи від трьох комісій, одна комісія поїхала на уточнення. Ворожбянська міська ТВК — ми отримали від неї протокол. Миропільська селищна комісія, а також — Миколаївська сільська направлена на уточнення”, — сказала голова Сумської обласної ТВК Яна Леоненко.

Усього тут очікують протоколи від 51 ТВК. Закінчити рахувати голоси виборців Сумщини мають до 3 листопада. Дату других турів з виборів мерів призначає Центральна виборча комісія.

Источник

Новости Украины