Вибори в РФ нелегітимні, а Путін має закінчити на лаві підсудних у Гаазі, — Зеленський

Вибори в РФ нелегітимні, а Путін має закінчити на лаві підсудних у Гаазі, - Зеленський

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Український лідер Володимир Зеленський заявив, що російська імітація виборів президента не має ніякої легітимності, а диктатор Володимир Путін має закінчити на лаві підсудних у Гаазі. Про це президент заявив у своєму вечірньому зверненні.

— Цими днями російський диктатор імітує чергові вибори. Усі у світі зрозуміли, що цей діяч, як було вже часто в історії, просто захворів на владу і робить все, щоб правити довічно. Немає такого зла, яке він не вчинить, щоби продовжити особисту владу. Немає нікого у світі, хто був би застрахований від цього. Дякую кожній державі, кожному лідеру, всім міжнародним організаціям, які називають та називатимуть ці речі своїми іменами, — зазначив Зеленський.

Глава держави заявив, що жодної легітимності у сьогоднішніх «виборів» у РФ немає і бути не може. За словами Зеленського, російський диктатор має закінчити на лаві підсудних у Гаазі. І «саме це мають забезпечити все у світі, хто цінує життя та порядність», підсумував президент.

У Росії так звані «вибори» президента проходять три дні – з 15 по 17 березня 2024 року. Увечері 17 березня російські екзитполі повідомили, що Путін набирає на виборах президента РФ 87,8% голосів. Раніше у ГУР розповіли, що на тимчасово окупованих територіях України росіяни змушують місцевих мешканців голосувати на так званих «виборах» президента РФ. При цьому вони намагаються тиснути на громадян, а якщо це не працює – залякують.
Джерело

Новости Украины