Віджатого не вистачило — у Мелітополі анонсують сотні нових базових станцій мобільного зв’язку

Отжатого не хватило - в Мелитополе анонсируют сотни новых базовых станций мобильной связи

В окупованому Мелітополі місцева влада на захопленому у Київстару обладнанні створила кілька мобільних операторів. Рашисти знеструмили телекомунікаційне обладнання українських мобільних операторів, що унеможливило проведення відновлювальних робіт.

З того моменту зв'язку від Київстару на окупованій території немає. Але, віджате обладнання не заіржавіло. Окупанти вкрали не тільки обладнання, а й навіть меблі, спецодяг та канцелярське приладдя, якими співробітники мобільного оператора користувалися до захоплення.

"Російські окупанти намагалися запустити на обладнанні українських мобільних операторів свій незаконний зв'язок. Коли це не вдалося, вони просто знищили і розграбували, що змогли", — пояснюють у Київстарі.

Подібне відбувалося і в окупованому Херсоні. Окупанти демонтували та вивезли обладнання базових станцій українських мобільних операторів, обладнання херсонських провайдерів інтернету, порізали оптоволоконні лінії в кабельних колодязях, щоб залишити місто повністю без зв'язку.

Водночас російські загарбники намагаються закріпитися на тимчасово окупованих українських територіях, а тому створюють вигляд бурхливої діяльності з налагодження мирного життя. Пропагандистські видання раніше повідомили про створення нового єдиного оператора зв'язку, який буде на окупованих територіях. І єдиного інтернет провайдера. Робиться це для того, щоб за потреби в один момент відключити мелітопольців від усіх засобів зв'язку.

Також псевдогубернатор Є.Балицький на своїй сторінці в телеграмі повідомив, що до кінця року в Запорізькій області мають ввести в експлуатацію понад сотню нових базових станцій мобільного зв'язку.

— Покриття якісним зв'язком у регіоні зараз становить близько 80% території і буде ще збільшено. Прикладаються значні зусилля для відновлення і модернізації мереж. Проводиться постійний моніторинг мобільної мережі практично у всіх населених пунктах області. Але якість зв'язку в деяких районах поки що залишає бажати кращого, — написав він.

Балицький наголосив, що проблеми буде вирішено і в тих населених пунктах, де нормального зв'язку раніше не було взагалі. Але забув згадати, що з приходом окупантів і появою російських операторів мобільної мережі якісного зв'язку в Мелітополі та районі не існує в принципі.

Джерело

Новости Украины