Відкладати на майбутню пенсію можна буде за допомогою сервісу «Дія»

Закон, який спрощує механізм участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні, ухвалила Верховна Рада України.

Законопроєкт №7649 «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні» був ухвалений у парламенті і вже направлений на підпис Президенту.

Документом, зокрема, передбачається, що право на добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування відповідно договору, що укладається з Пенсійним фондом України, мають особи з 16-річного віку.

Крім того, змінами передбачена можливість укладення такого договору на користь третьої особи (крім особи, інформації про яку немає в системі персоніфікованого обліку). При цьому в заяві потрібно буде вказати їхні особисті дані (прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків та номер паспорта громадянина України).

Укласти «пенсійний» договір можна буде онлайн кількома способами, підтвердивши свою особу за допомогою кваліфікованого електронного підпису чи ID-банкінгу:

  • через вебпортал «Дія»;
  • через мобільний застосунок «Дія»;
  • через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Розмір добровільних страхових внесків, періодичність та термін їх сплати людина може визначити сама. Кошти надходитимуть на рахунок Пенсійного фонду та не підлягають поверненню.

Джерело: прес-служба Пенсійного фонду України

Відділ комунікацій запорізької обласної ради

 

 

Источник

Новости Украины