Відкриття модульного містечка для ВПО у Полтаві: коли та кого поселятимуть

За інформацією: Суспільне Полтава.

Суспільне Полтава

Модульне містечко для переселенців, яке змонтували у Полтаві, готове до відкриття. Про це під час брифінгу 13 липня повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Коли відкриють модульне містечко у Полтаві

Модульне містечко має запрацювати 18 липня. Приміщення ввели в експлуатацію 10 липня. Нині тривають роботи щодо заселення охочих, каже Дмитро Лунін.

"Створена комісія на базі обласної військової адміністрації, до якої входять і представники міста (Полтава – ред.), й інших служб. Відповідно, вони ухвалюють рішення щодо прийняття людей до модульного містечка".

Кого поселять до модульного містечка у Полтаві

У модульному містечку зможуть розмістити до 500 переселенців, каже начальник ОВА. Вони мешкатимуть у шести будинках, у них є по 18 кімнат. У кожній зможе розміститися до 4 людей.

У модульному містечку поселять до пів тисячі переселенців. Фото: Суспільне Полтава"У деяких сім’ях є одна мама і двоє дітей, або одна дитина. Ми поки що не доселяємо в сім’ї додаткових людей, будемо дивитися по ситуації. Коли будуть заповнені всі кімнати, тоді будемо вже компонувати в одне місце кілька людей. Якщо люди не будуть вміщуватися, у нас є місця компактного проживання, які розгорнуті на базі гуртожитків, закладів культури, закладів освіти", – розповів Дмитро Лунін.

Як виглядає модульне містечко у Полтаві

Модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб облаштували на території одного з обласних медзакладів. Розмістили модульні будиночки, два дитячих та один спортивний майданчики, також – чотири дерев’яні альтанки.

Туалет в середині модульного будинку. Суспільне Полтава"Ми людей відвозимо до модульного містечка, щоб вони подивилися умови, щоб розуміли, де вони будуть жити, які є умови. Ми говоримо про дитячий садочок – до нього 800 метрів, до школи 1 кілометр 200 метрів. Щоб люди розуміли, де розташовані магазини, де можна купити продукти харчування, отримати інші послуги. ФАП (фельдшерсько-акушерський пункт – ред.) за 800 метрів розміщений", – каже Дмитро Лунін.

Усі блоки підключені до електропостачання та каналізації. У них є, зокрема, Wi-Fi та відеокамери в кожному модулі.

Конструкції для модульного містечка передали з-за кордону як гуманітарну допомогу. Роботи з облаштування тривали приблизно півтора місяця.

Новости Украины