Відновлення роботи системи е-квитка після хакерської атаки у Львові: актуальна інформація (ВІДЕО)

Фото ілюстративне/автор: Роман Балук

Спільно з підрядниками фахівці ЛКП «Львівавтодор» поступово відновлюють функціонування системи е-квитка після хакерської атаки, яка відбулася 29 березня. Про це повідомили у прес-службі ЛМР

Зараз відбувається налаштування коректної роботи пільгових ЛеоКарт.

У міській раді пояснили, що поки йде налагодження роботи людей штрафувати не будуть:

«У зв’язку з цим валідатори можуть тимчасово відхиляти пільгові транспортні картки. У таких випадках підставою для поїздки буде наявність у пасажира пільгової ЛеоКарт. Штрафувати цих людей контролери не будуть» — йдеться у повідомленні.

Водночас розпочався процес списання коштів за поїздки, здійснені з 28 березня. Про це розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Поступово відновлюємо функціонування системи е-квитка після хакерської атаки. З цієї доби ми вже вивели роботу системи в громадському транспорті в онлайн-режим. І тут є два ключові моменти. Перше —  пасажири можуть спостерігати, що валідатори відхиляють пільгові картки ЛеоКарт. Це пов’язано з тим, що зараз відбувається налаштування коректної роботи пільгових ЛеоКарт. Якщо валідація пільговою карткою не відбулася, контролери не виписуватимуть штрафів. На цей час підставою для поїздки є просто наявність пільгової картки.

Друге – з сьогоднішньої доби розпочалось списання коштів з банківських карток та із загальних ЛеоКарт за поїздки, здійснені за період з початку хакерської атаки і до сьогодні. Тому  власникам і банківських карток, і карток ЛеоКарт нагадуємо: перевірте баланс своїх карток та  за необхідності поповніть, щоб мати можливість в подальшому валідуватися у громадському транспорті», — наголосив Олег Забарило.

У ЛКП «Львівавтодор» уточнили, що списання коштів з карток за поїздки, здійснені  з 28 березня, може відбуватися як одним, так і кількома платежами.

«Списання може проходити, як окремими платежами за здійснені поїздки одного дня, так і одним платежем за квитки, зареєстровані одним носієм, — це залежить від черговості обробки валідацій», — пояснили  в ЛКП «Львівавтодор».

У комунальному підприємстві наголосили, що планово списання за безготівкові оплати триватимуть кілька днів, залежно від загальної кількості здійснених реєстрацій проїзду.

На сьогодні у звичному режимі вже працюють сервіси купівлі та поповнення балансу ЛеоКарт. Також відновлено друк та видачу персоналізованих транспортних карток.

Додамо, що уже були повідомлення про те, що сьогодні 05.04.2024 о 08:20 знову користувачі громадського транспорту Львова скаржилися на збій по оплаті проїзду, а всі персоналізовані карти Леокард е-квитка у Львові не валідувалися

Люди показували скриншоти проплат з абсолютно невідповідними сумами.

Джерело

Новости Украины