Відомий трансплантолог у грудях якого б’ється донорське серце, пересадив нирку у Львові (ФОТО)

Фото: Першого медичного об’єднання Львова

Відомий трансплантолог Роберт Монтгомері зі США, у грудях якого б’ється донорське серце, пересадив нирку у Львові. Про це повідомили сьогодні у прес-службі Першого медичного об’єднання Львова.

Родинну операцію всесвітньовідомий хірург виконав спільно з командою лікарів Центру трансплантології Першого медоб’єднання Львова.

Це уже другий приїзд Роберта Монтгомері до львівського медзакладу.

Так, 61-річний львів’янин Ігор Жукровський хворів на ниркову недостатність з 2015 року. Спричинило важке захворювання ускладнення після грипу. З того часу він регулярно відвідував лікарів та проходив стаціонарне лікування. А останні три роки — ще й процедуру гемодіалізу. На допомогу прийшов рідний брат, 62-річний Петро Жукровський.

Той сам вирішив стати донором. Як результат — після двогодинної пересадки нова нирка у пацієнта запрацювала просто на операційному столі.

Сьогодні, третього дня після операції, пан Ігор почувається добре та радіє, що тепер зможе жити без діалізу. Також добре себе почуває його брат, який поділився органом. І просто зараз чоловіки сидять за одним столом в своїй палаті, радіють успіху операції та мріють про швидке повернення додому.

Задоволений результатом пересадки й сам Роберт Монтгомері: «Все пройшло добре, нирка запрацювала відразу після відновлення кровотоку. Хірургія та медицина тут чудова, хірурги технічно дуже вмілі. Ви знаєте, я тут більше для того, щоб запропонувати підтримку й дати зрозуміти українським лікарям, що ми, у Сполучених Штатах, з ними в цей нелегкий для України час».

Хірург додає, що дуже радий до нас повернутися. Тим більше, що приїхав він не з пустими руками. А привіз зі США значну кількість потрібних хірургічних інструментів для застосування нових технік нашими лікарями.

«Роберт Монтгомері показує нам техніку, яку використовують у США, ділиться з нами досвідом, вчить нас нових технологій. Тому ми вдячні йому і взагалі, це дуже значимо для всієї команди Центру трансплантології працювати за одним столом із спеціалістом світового рівня. Дуже дякуємо йому за все», — зазначає Олег Самчук, генеральний директор Першого медоб’єднання Львова.

Зазначимо, медики Центру трансплантології лікарні Святого Пантелеймона виконали вже 110 пересадок нирок.

Лише у 2022 році — вже 50 таких операцій. З них 34 — родинні та 16 — посмертні.

Як повідомлялося раніше, відомий польський оториноларинголог повернув слух українському захисникові.

Джерело

Новости Украины