Відремонтований міст біля Сарн на Рівненщині відкриють для проїзду автотранспорту

За інформацією: Суспільне Рівне.

Фото: Telegram Олександр Коваль

Капітальний ремонт мосту через річку Случ біля Сарн на Рівненщині завершили. Для проїзду автотранспорту його відкриють 7 березня з 9:00.

Про це повідомив начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль.

Ремонт мосту через Случ біля Сарн тривав приблизно рік, проїзд через нього повністю перекрили 1 серпня 2023-го.

За інформацією начальника ОВА, підрядник замінив старі балки, розширив проїзну частину, підсипав прогони, переобладнав підходи, підсипав нижню частину мосту, а верхню — демонтував та оновив. У планах також встановити очисні споруди.

“Після відкриття роботи на об’єкті ще триватимуть. Потрібно демонтувати технологічний міст, розчистити насипи, але водії зможуть безперешкодно проїжджати переправу”, — розповів Суспільному начальник Сарненської РДА Олександр Кохан.

Скільки коштував ремонт

На порталі публічних закупівель ProZorro є дві закупівлі, що стосуються капремонту мосту через Случ. Першою у спрощеній закупівлі вказана ціна майже 390 млн грн, виконавець — ТзОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Автострада".

Друга закупівля, оприлюднена у серпні 2023 року, вказана у розмірі майже 527 млн грн. Там виконавцем вказане ТзОВ "Група компаній "Автострада".

"Капітальний ремонт мосту через Случ — це була одна з критичних необхідностей для забезпечення сталого функціонування транспортного сполучення, зокрема, військового, тому урядом було прийнято рішення про включення цього об'єкту, досить обмеженого в умовах воєнного стану, які будуть ремонтуватися", — зазначали раніше Суспільному у Службі відновлення та розвитку інфраструктури.

Історія з капремонтом мосту

Міст на міжнародній трасі М-07 Київ — Ковель — Ягодин на капремонт перекрили у ніч на 1 серпня 2023 року. Об'їзд організували через дороги Т-18-11 Клесів — Михалин — Березне та Н-25 Городище — Рівне — Старокостянтинів селами Вири, Михалин, Городище та Малинськ. Загалом проїзд став довшим на десятки кілометрів.

Згодом відкрили альтернативний шлях — тимчасовий монтажний міст. Але через місяць його закрили, бо водії не дотримувалися визначеного графіку.

20 жовтня начальник Сарненської районної військової адміністрації Олександр Кохан повідомив, що якщо погода сприятиме проведенню капітального ремонту мосту через річку Случ біля міста Сарни на Рівненщині, то рух технологічною переправою можуть відкрити у січні 2024 року.

28 лютого 2024 року рух технологічною переправою перекрили для завершальних робіт з капітального ремонту основного мосту, а 29 лютого проїзд відновили.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube

Новости Украины