Вигоріли півтори тисячі квадратів складу: наслідки російської атаки на Хмельниччині 12 вересня

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

"Від м’яких меблів залишилися лише пружини", — так про наслідки ранкової російської атаки розповів Суспільному заступник керівника одного з меблевих підприємств Хмельницького району Юрій Прокопчук. З його слів, півтори тисячі квадратних метрів складу вигоріло вщент.

"О 06:30 доповіла охорона, що внаслідок приходу шахеда на складі м’яких меблів виникла пожежа. Наряд ДСНС був негайно викликаний. Хлопці виїхали на гасіння пожежі, були задіяні пожежні машини і військові з різних військових частин, усі підключилися. Швидко локалізували пожежу, але збитки колосальні".

За словами Юрія Прокопчука, відновленню не підлягає ні приміщення, ні все, що в ньому було, де через російську атаку шахедами сьогодні зранку сталася пожежа.

"З м’яких меблів залишилися лише пружини, тому що вони не горять, металеві. Решта — все вигоріло".

Наслідки пожежі, 12 вересня 2024. Суспільне Хмельницький

За словами надзвичайників, які працювали на місці, пожежа охопила приміщення площею півтори тисячі квадратних метрів, на її гасіння знадобилося понад три години.

На підприємстві зараз підраховують збитки.

Вздовж будівлі всього складу стояли вісім рядів у два поверхи зберігання меблів. Можете уявити кількість", — розповів Юрій Прокопчук.

За словами начальниці зміни охорони Лілії Агєєвої, цієї ночі тут чергували троє охоронців. Після оголошення повітряної тривоги, розповіла, пішли в укриття.

"Ми почули звук шахеда, працювало ППО, звук шахеда, він пішов на зниження різко, і потім вибух, і все — побачили дим. Одразу шок і одразу викликали хлопців".

Склад меблів, який згорів на Хмельниччині, 12 вересня 2024. Суспільне Хмельницький

З її слів, подібне переживала в рідному Херсоні, де півроку жила під окупацією.

"У 22 році, початок війни я там застала на заводі Петровського. Спочатку ми навіть не подумали, що це війна. І просто були вибухи, вибухи. Зараз би ми подумали, що це салюти. Ми навіть подумати не могли. І потім вже в половині п’ятого начальник зміни подзвонив мені і каже: війна. У нас спрацювала сигналізація на складі. Кажу: сигналізація. А він каже,:яка сигналізація, війна почалася".

За добу, зі слів начальника обласної військової адміністрації Сергія Тюріна, в межах області сили ППО знищили одинадцять безпілотників. Інформації про травмованих, з його слів, не надходило.

Новости Украины