Війська РФ атакували Кривий Ріг «шахедами». Пошкоджено п’ятиповерхівку та газопровід, поранено двох людей

За інформацією: Суспільне Дніпро.

У Кривому Розі внаслідок атаки «шахедів» пошкоджено дах п’ятиповерхівки. Сергій Лисак/Telegram

Зранку 10 жовтня у Кривому Розі пролунали вибухи — місто атакували "шахеди". Пошкоджено п’ятиповерхівку, травмовано двох людей. Крім цього, БпЛА поцілили ще по двох локаціях — там є руйнування інфраструктури.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Сергій Лисак у Telegram.

В одному з під'їздів зруйновано сходовий майданчик. 82-річну поранену госпіталізовано, лікарі оцінюють її стан як задовільний.

Станом на 10:36 стало відомо про ще одного пораненого — це 62-річний чоловік. Його стан задовільний, лікуватися буде амбулаторно, написав посадовець. У місті, зокрема, пошкоджено два газопроводи.

Як написав керівник Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, у понівеченому будинку триває рятувальна операція — надзвичайники проводять поквартирний обхід, наразі втрат немає. Вибито вікна у щонайменше десяти багатоквартирних будинках.

В іншому місці внаслідок влучання зруйновано об'єкт комунальної інфраструктури та будинок приватного сектора, додав Вілкул.

"Штаб допомоги постраждалим розгортається у СШ № 90, (вул. Романа Рибалки, 1а), зазначив він. Там будуть усі необхідні будматеріали, приймання заяв на матеріальну допомогу від міста та допомогу комунальними бригадами", — повідомив керівник Ради оборони.

З пошкодженої частини дому надзвичайники врятували сімох людей, ще 26 — вивели у безпечне місце, повідомили у ДСНС.

Станом на 18:30 у Кривому Розі триває ліквідація наслідків ранкової атаки безпілотниками. Пошкоджено більше 20 будинків у двох районах Кривого Рогу. В оселях вибиті шибки, пошкоджено дахи та огорожі приватних будинків, автомобіль. У п'ятиповерхівці завершено розбір зруйнованих міжповерхових конструкцій.

Внаслідок пошкодження газогону без газу залишилося 245 домоволодінь.

"На місцях розгорнуті районні штаби прийому звернень містян про пошкоджене майно. Таких прийнято 10. Крім того, можуть отримати будматеріали для тимчасових ремонтів будинків та квартир", — зазначив начальник РВА Євген Ситниченко.

Новости Украины