Військовий експерт розповів, чи готують рашисти «жест доброї волі» в Мелітополі

Военный эксперт рассказал, готовят ли рашисты "жест доброй воли" в Мелитополе

Мешканці Мелітополя з нетерпінням чекають звільнення від російських фашистів, але з побоюванням ставляться до майбутніх боїв за місто. Кращим результатом був би черговий "жест доброї волі" — добровільний відхід окупантів із захоплених територій.

Чи варто його очікувати найближчим часом, розповів військовий експерт Олександр Коваленко.

Скажу так. На лівобережній Херсонщині, у Запорізькій області і так далі, я не бачу жодної ознаки підготовки "жесту доброї волі".

Усі ті евакуаційні процеси, що відбуваються в тих чи інших регіонах — не беремо до уваги, оскільки вони не відображають готовність самих окупантів до втечі. Основними ж ознаками підготовки "жесту доброї волі" є не вивезення цивільних осіб і колаборантів, а дещо інші дії, у три етапи.

  • По-перше, це вивезення медперсоналу. Першою ознакою підготовки втечі є вивезення медперсоналу окупантів із лікувальних закладів у містах і згортання польових госпіталів тощо. Цей процес супроводжується мародерством медобладнання та спустошенням місцевих аптек.
  • По-друге, це виведення артилерійських підрозділів. Артилерія зараз для РОВ на вагу золота і вона виводиться одночасно, або слідом за медперсоналом. Зменшення цієї компоненти в зоні БД і по лінії зіткнень свідчить про підготовку окупантів до втечі.
  • По-третє, виведення систем зв'язку. Якщо росіяни починають згортати підрозділи зв'язку, основні та дублюючі системи, це ознака завершального етапу підготовки до втечі.

На сьогоднішній день на жодній з локацій не відзначається навіть першого етапу цього процесу.

Усе це свідчить про те, що росіяни наразі не готуються тікати з жодного із плацдармів, які вони займають, і продовжують вірити в те, що вони можуть утримати оборону під натиском контрнаступу ЗСУ.

Що ж, суїцидники зробили свій вибір. Хоча, не пізно одуматися, — сказав експерт.

Джерело

Новости Украины