Виконання поточних ремонтів можливе, якщо співвласники солідарно оплачуватимуть послугу за управління | Новости Энергодара

Власники квартир багатоквартирного будинку часто зіштовхуються з проблемами протікання покрівлі під час дощів та танення снігу, незадовільною роботою каналізації, недостатньою температурою теплоносія в радіаторах – це далеко не весь перелік проблем у такій ситуації. Найнеприємніше, що мешканці будинків, переданих в управління «Місто для людей Енергодар», часом змушені жити за таких умов не один рік.

З огляду на стан житлового фонду в Енергодарі, а також той факт, що багато будинків не бачили капітальних ремонтів понад 60 років, виконати в один момент заміну всіх зношених комунікацій виходячи з тарифу за комунальні послуги просто нереально. Усунення пошкоджень внутрішньобудинкових інженерних мереж, заміна зношених ділянок труб гарячої та холодної води, теплопостачання, патрубків, вентилів, засувок — досить витратний та довготривалий захід.

Відповідно до змін у законодавстві, виконання капітального ремонту – турбота мешканців багатоквартирних будинків. Провести такі роботи можна за рахунок накопичувального рахунку та програми співфінансування, коли частина видатків бере на себе місцева влада. Обов’язковою умовою співфінансування є відсутність заборгованості з оплати комунальних послуг. Але цей вид ремонту не завжди здійснюється в найкоротший термін. В очікуванні капітального ремонту можна проводити поточні ремонтні роботи.

Як це зробити? Частина грошей, які мешканці щомісяця виплачують за надання комунальних послуг, йде у фонд будинку на утримання та ремонт житла. За рахунок цих акумульованих коштів згодом оплачуються ремонтні роботи. Важливо пам’ятати, що за такого виду ремонту усуваються невеликі пошкодження.

Проблема полягає в тому, що багато мешканців багатоквартирного будинку вважають, що покрівля, під’їзд, ліфт, інженерні мережі, прибудинкова територія – це турбота міської влади, але ніяк не власників квартир у цьому будинку. Часто від людей ми чуємо ту саму претензію – в будинку тече покрівля або знову прорвало комунікації. «Ви відремонтуйте, тоді жителі побачать, що компанія працює, і почнуть платити». В умовах ринкової економіки жодна компанія не зможе покрити вартість робіт із ремонту даху чи заміни зношених комунікацій. Крім того, існують будинки, мешканці яких вже давно не сплачують за послуги управління, та щодня наша аварійна служба виїздить на виклики мешканців.

Зокрема, йдеться про будинок за адресою пр. Будівельників, 22. На сьогодні заборгованість мешканців перед керуючою компанією складає 1 112 636, 99 грн. Серед активних запитів багатоповерхівки — пориви ділянок трубопроводу гарячого водопостачання та труб системи опалення в підвалі. Аварійна бригада майже через день по можливості усуває ці проблеми. В поточному місяці керуюча компанія “Місто для людей Енергодар” виконала заміну лежаків опалення на техповерсі. Керуюча компанія готова частково інвестувати кошти для проведення “поточного ремонту”, адже не може дозволити страждати тим мешканцям, які старанно сплачували за послугу управління.

Компанія пропонує оформити договір про реструктуризацію боргу та розтягнути виплати в часі. Інформація для довідки: 067-400-90-20, або 050-202-20-40.

– Покрівля, ліфт, підвал, внутрішньобудинкові мережі є колективною власністю всього житлового будинку, і всі мешканці повинні платити за утримання будинку солідарно, тоді проведення поточних ремонтів проходитиме швидко та без запинку, – підсумував директор ТОВ “Місто для людей Енергодар” Анатолій Биценко.

Источник

Новости Украины