Викрадених мелітопольців окупанти відправлять із Сімферополя до Чонгара

Похищенных мелитопольцев оккупанты отправят из Симферополя в Чонгар

Жителі окупованого Мелітополя знають, що розшукати своїх рідних, викрадених окупантами, дуже складно.

Можна обходити тижнями по черзі поліцію, комендатуру, в'язницю і ніхто не скаже, за що заарештували твого близького і де він перебуває. Деяких відправляють на риття окопів, інших, добряче познущавшись, відпускають. А от "особливо небезпечних мелітопольців" рашисти везуть до Криму.

У Сімферополі, з моменту початку війни, РФ обладнала два слідчі ізолятори, куди загарбники звозять мешканців окупованих частин Запорізької та Херсонської областей, яких збираються показово судити і надовго відправити до в'язниці.

Але терор триває і місця у двох СІЗО для бранців уже не вистачає.

Російські окупанти відкрили в селі Чонгар Генічеського району Херсонської області ще один неофіційний слідчий ізолятор, до якого перевели частину затриманих на Півдні України політв'язнів, що утримувалися в СІЗО №2 окупованого Сімферополя.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група (КПГ) з посиланням на кілька поінформованих джерел в окупованому Криму.

"Крім того, туди потрапляють люди, яких затримують з політичних мотивів у Херсонській і Запорізькій областях. Зокрема, у новому СІЗО тримають близько 10 затриманих за підозрою в участі в кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебіджихана. Номана Челебіджихана",- зазначають правозахисники.

У КПГ нагадали, що росія розгортає на нових окупованих територіях півдня каральні органи, які тероризують цивільне населення, викрадають, катують і незаконно ув'язнюють людей.

Восени 2022 року на території колонії №1 у Сімферополі з'явилося СІЗО №2, де в так званому спецблоці утримують політичних бранців, яких Росія викрала з новоокупованих територій Півдня України.

За даними КПГ, наприкінці 2022 року в новому СІЗО №2 утримували щонайменше 110 осіб, яких привезли з Херсонської та Запорізької областей. Попередньо їх викрали, піддавали тортурам, а потім перевезли до Сімферополя, у спеціально створене СІЗО №2. У ньому перебувають люди, яких утримують взагалі без жодних кримінальних справ, тому до них не можуть потрапити адвокати.

За яким принципом із них відібрали людей для переміщення до Чонгара та скільки серед них мелітопольців, наразі невідомо.

Джерело

Новости Украины