Вимагав 20 тисяч доларів на лікування доньки: у Чернігові 85-річний пенсіонер затримав підозрюваного в шахрайстві. ФОТО

Донька потрапила в ДТП — потрібні 20 тисяч доларів на лікування: у Чернігові 85-річний Віктор Єфименко затримав підозрюваного у шахрайстві. Представляючись лікарем, чоловік прийшов додому до пенсіонера за грошима, однак той разом із родичами не дав йому втекти та викликав поліцію.

 

Про це повідомляє поліція Чернігівської області на своїй сторінці у Facebook.

 

Поліції пенсіонер розповів, як все сталося.

 

«Зателефонував невідомий, представився лікарем-нейрохірургом і сказав, що моя дочка в лікарні. Нібито, вона потрапила у ДТП, сильно травмувалася, лежить з переламаними ногами та ребрами, і їй терміново необхідна операція. У трубці я чув жіночий плач. Цей «лікар» сказав, що дочку треба везти на операцію в Київ, але треба гроші – 20 тисяч доларів. У мене такої суми немає, але я сказав, що і хату готовий продати, аби врятувати дочку. Тоді незнайомець повідомив, що зараз прийшле свого заступника з лікарні. Увесь час тримав мене в напрузі, не давав покласти трубку. Кажу «лікарю»: зараз піду до зятя, спитаю в нього, скільки грошей в нас є просто зараз. До речі, з сім’єю дочки ми живемо в приватних будинках по сусідству. Але незнайомець не давав цього робити – запевнив, що зять якраз займається оформленням ДТП. «Лікар» тягнув час і, як то кажуть, заговорював мені зуби. Мене це насторожило. Я запідозрив, що відбувається щось не те. Але все ж сказав, щоб той «заступник лікаря» приходив і назвав свою адресу. Тільки-но почув дзвінок у ворота з вулиці, вийшов на двір. Бачу, стоїть зовсім молодий хлопець. Виглядає підозріло, абсолютно не схожий на лікаря. Молодик одразу ж став вимагати в мене гроші. Я взяв його за барки, трусонув і затягнув у двір. Аж тут зі свого будинку якраз вийшла на двір дочка разом з моїм внуком. Незнайомець хотів вирватися і втекти, але втрьох ми втримали його і викликали поліцію».

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НЕ РОЗГУБИВСЯ: ЧЕРНІГІВЕЦЬ ДОПОМІГ ПОЛІЦІЇ СПІЙМАТИ ШАХРАЯ, ЯКИЙ ДІЯВ ЗА СХЕМОЮ «ВАШ РОДИЧ У БІДІ»

 

Поліція встановила особу затриманого – ним виявився мешканець Одеси. Нині поліцейські встановлюють всіх причетних до шахрайської схеми «ваш родич у біді».

 

 

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України та частиною 3 статті 15 Кримінального кодексу України (незакінчений замах на вчинення шахрайства). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

 

Досудове розслідування триває.

 

Фото — поліція Чернігівської області.

 

Источник

Новости Украины