Виправдовувала збройну агресію РФ: вінничанці повідомили про підозру

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Правоохоронці оголошують вінничанці про підозру. ГУ Нацполіції у Вінницькій області

64-річну вінничанку підозрюють у виправдовуванні та підтримці збройної агресії РФ проти України. Їй загрожує до десяти років ув'язнення.

Як повідомили на сайті ГУ Нацполіції у Вінницькій області, жінку звинувачують у тому, що вона створила сторінку у забороненій російській соціальній мережі. Там поширювала матеріали "антиукраїнського" змісту, вихваляла очільника Кремля та очікувала на прихід російських військ.

"Відповідно до висновків експертів, у цих публікаціях містився заклик до продовження ведення агресивної війни проти України, окупації частини її території, ліквідації військовим шляхом встановленого в нашій державі політичного устрою та влади", — йдеться у дописі поліції.

Викрили таку діяльність співробітники Служби безпеки України. На підставі зібраних доказів та результатів експертиз правоохоронці повідомили вінничанці про підозру у вчиненні ряду кримінальних правопорушень, серед яких: дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109 ККУ); посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 ККУ); колабораційна діяльність (ч. 1 ст. 111-1 ККУ); пропаганда війни (ст. 436 ККУ); виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2 ККУ).

Наразі триває досудове розслідування.

Новости Украины