Випускник Харківського університету відвів літак від села і загинув

Данила Мурашка проводили в останню путь на батьківщині, у Ніжині.

Данило Мурашко посмертно отримав звання майор. 

30 січня у Ніжині попрощалися із захисником, який поклав життя за незалежність України. Командир авіаційної ланки авіаційної ескадрилії Данило Мурашко загинув 27 січня під час бойового вильоту. Він був збитий ворогом у Краматорському районі на Донеччині

«Під час виконання бойового завдання у складі пари був підбитий ворожим винищувачем. Побачивши поблизу населений пункт Шабельківка, пілот не зважаючи на малу висоту польоту, до останньої секунди намагався відвести літак від житлових будівель. У зв’язку з цим втратив висоту, не зміг безпечно катапультуватися та загинув смертю Героя», — повідомили у 299-й бригаді тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова.

Побратими згадують, що Данило з 24 лютого 2022 року здійснив 141 бойовий виліт, знищив близько 70 одиниць броньованої техніки, понад 80 автотранспортних засобів, приблизно 30 автоцистерн паливно-мастильних матеріалів, близько 600 особин живої сили противника, неодноразово здійснював вивід авіаційної техніки з-під авіаційних та ракетних ударів противника.

Данило Мурашко. Фото: 299 бригада.

За досягнення у боротьбі з ворогом нагороджений орденами Богдана Хмельницького всіх трьох ступенів. Данилові Мурашку було 24 роки. Він народився в Ніжині, у 2020 році закінчив Харківський національний університет повітряних сил. У героя залишилась дружина.

Джерело

Новости Украины