Вірність сьогодні – це рідкість: Месут Озіл не потрапив у заявку «Арсеналу» в АПЛ

/ AP

Зірковий німецький півзахисник Месут Озіл не потрапив до заявки лондонського «Арсеналу» на сезон-2020/2021 англійської Прем’єр-ліги (АПЛ). Озіл емоційно прокоментував те, що залишився поза заявкою «канонірів».

Півзахисник «Арсеналу» Месут Озіл висловився про рішення клубу не включати його в заявку на сезон АПЛ у своєму інстаграмі. Про це повідомляє 24 канал.

До речі: Травма Зінченка: Гвардіола розповів про стан українця

Лист Озіла

«Складно писати це повідомлення уболівальникам «Арсеналу», заради яких я грав останні декілька років. Я дійсно дуже розчарований тим, що на цей момент не внесений у заявку на сезон АПЛ.

Підписавши новий контракт у 2018 році, я дав присягу вірності і відданості «Арсеналу», клубу, який я люблю, і мені сумно, що на це не відповіли взаємністю. Як я недавно зрозумів, вірність сьогодні – це рідкість.

Тиждень за тижнем я намагався зберігати позитивний настрій, сподіваючись, що у мене з’явиться шанс повернутися до складу. Ось чому я мовчав. До паузи через коронавірус я був дуже задоволений розвитком команди під керівництвом нашого нового тренера Мікеля Артети. Ми були на правильному шляху, і я б сказав, що я виступав дійсно добре.

Але потім ситуація знову змінилася, і більше мені не дозволяли грати за «Арсенал». Що ще я можу сказати? У Лондоні я як і раніше відчуваю себе як вдома, у мене все ще багато друзів у команді, і я все ще відчуваю зв’язок з фанатами клубу.

Незважаючи ні на що, я буду продовжувати боротися за свій шанс, щоб не допустити такого завершення мого 8-го сезону в «Арсеналі. Можу пообіцяти, що це жорстке рішення нічого не змінить у моєму настрої – я буду продовжувати тренуватися якомога краще, і завжди буду говорити виступати проти жорстокості і в ім’я справедливості», – заявив Озіл в інстаграмі.

 

 

 

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This is a difficult message to write to the @Arsenal fans that I’ve played for over the past few years. I’m really deeply disappointed by the fact that I have not been registered for the @premierleague season for the time being. Upon signing my new contract in 2018, I pledged my loyalty and allegiance to the club that I love, Arsenal, and it saddens me that this has not been reciprocated. As I have just found out, loyalty is hard to come by nowadays. I’ve always tried to remain positive from week to week that there’s maybe a chance to get back in the squad soon again. That’s why I kept silent so far. Before the Coronavirus break I was really happy with the development under our new coach Mikel Arteta — we’ve been on a positive way and I would say my performances were on a really good level. But then things changed, again, and I was not longer allowed to play football for Arsenal. What else can I say? London still feels like home, I still have many good friends in this team, and I still feel a strong connection with the fans of this club. No matter what, I will keep fighting for my chance and not let my 8th season at Arsenal end like this. I can promise you that this hard decision won’t change anything in my mindset — I will continue to train as best as I can and wherever possible use my voice against inhumanity and for justice. #M1Ö #YaGunnersYa

Допис, поширений Mesut Özil (@m10_official) 21 Жов 2020 р. о 4:13 PDT

Статистика Озіла та скандали довкола футболіста

Месут Озіл став популярним завдяки виступам у німецькому «Шальке», з якого у 2010 році перейшов у мадридський «Реал».

Саме в Іспанії німцю турецького походження вдалося стати зіркою світового масштабу.

За «Реал» Месут відіграв 159 матчів, в яких забив 27 голів та віддав 80 результативних передач. Однак у 2013 році Озіл перейшов у «Арсенал» за 51,70 мільйона доларів.

У 2014 році Озіл став чемпіоном світу у складі збірної Німеччини.

Після Мундіалю у 2018 році Озіл зі скандалом покинув національну команду. Месут апелював до расистського скандалу, мовляв, вболівальники через погані виступи називають його іммігрантом.

За «Арсенал» Озіл відіграв 254 матчі (44 голи та 77 результативних передач). Контракт німця з «Арсеналом» чинний до 30 червня 2021 року.

Источник

Новости Украины