Виробництво пива «Чернігівське» перемістили до бельгійського Лювена

Компанія AB InBev, яка випускає популярні «родини» пива Stella Artois, Jupiler та інші, вже у травні представить на ринку країни та на європейському ринку пиво марки «Чернігівське», виробництво якого було призупинено в Україні внаслідок російської агресії.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у публікації бельгійського видання The Brussels Times.

«Бельгійський пивний гігант AB InBev невдовзі представить популярне українське пиво «Чернігівське» на бельгійському ринку. Всі прибутки від продажів цього пива будуть спрямовані на благодійність. Підприємства цієї компанії в Україні наразі закриті внаслідок російського вторгнення. Тож ця міжнародна компанія алкогольних напоїв переміщує виробництво у місто Лювен, Фландрія», – йдеться у повідомленні.

Зауважується, що пиво «Чернігівське» з’явиться у бельгійських супермаркетах, барах та ресторанах вже у середині травня. Цю марку пива вже можна знайти на полицях магазинів у Великій Британії. Завдяки продажам «Чернігівського» компанія має намір перерахувати українським гуманітарним організаціям не менше 5 мільйонів євро.

Як зазначається у публікації, ініціатива про переміщення виробництва належить українському персоналу компанії, який був вимушений тимчасово виїхати з України, рятуючись від російських обстрілів та бомбардувань.

Пиво вироблятиметься у банках, на яких буде зображено серце в кольорах прапора України та надпис «Кожен може допомогти у гуманітарних зусиллях для України».

Источник

Новости Украины